måndag 29 december 2008

Trots nytt...

Trots nytt lösenord så får jag fortfarande inte kontakt med min ordinarie hemsida.

Pratade med Glocalnet i dag och det är något tekniskt fel och dom skulle återkomma... Man kan ju få "spader" för mindre... Nåja, man får trösta sig med att publicera strunt här så länge....

Opel Kapitän -65 som polisbil

"Fylla med något vettigt" sa Knut i går - vad kan då vara vettigare än att presentera Opel Kapitän -65 som polisbil?

I tidningen Motorbranschen från 1965 kan man läsa att polisen köpt 77 st nya Opel Kapitän, -"av vilka 25 är utrustade med automatisk växellåda medan de övriga har 4-växlad växellåda med golvspak". En källa berättade för mig att det var Opel Kapitän med "admiralmotor" och dito växellåda plus lite annat smått och gott som var speciellt för polisens vagnar.

Denna typ av Opel Kapitän blev inte långvarig - det var ingen bra bil helt enkelt tyckte poliskonstaplarna...

Foto: Polistekniska Museet

Min kompis Knut

Min kompis Knut ringde i kväll. Av någon outgrundlig anledning hade han lyckats få se min blogg. Han påpekade under samtalet att en blogg kan vem som helst skaffa - konsten var, sa han: "att fylla den med något vettigt" (undrar vad han menade med det?).

Nåja, då Knut är en förståndig och en snäll man så tror jag att han bara menade väl... (han mumlade också lite - mest i förbigående - att "Anita Lindblom, Chevrolet, gamla ambulanser och div. nostalgi" inte alls var så oävet...)