tisdag 26 april 2016

Buick -58

Vårt vackra bostadsområde förskönades för många år sedan än mer då mina närmaste grannar ägde var sin Buick -58. Den ene ägde en Limited och den andre en Special.

Trots att vagnarna synbart var ganska lika var det stora skillnader om man synade dom närmare. Kanske nästan lika stor skillnad som mellan en Opel Kapitän -59 och en Opel Rekord från samma år? Motor och drivlina var kanske dom komponenter som var mest lika vagnarna emellan.

Snygga var dom bägge två i alla fall. Tyvärr är båda vagnarna sålda, dock - så vitt jag vet - kvar i Arvikatrakten. Det som var kul var att tre hushåll på samma gata körde USA-bil sommartid även om Larsson fick hålla till godo med Caprice -77 på den tiden.Foto: K Hammar
Reprisinlägg från 2009.

4 kommentarer:

Raggmunk sa...

Snygg bil 58´a Buick men mycket krom att putsa 160st små rutor i grillen t.ex. Bror min ägde en Century under några, år syns jämte min Cheva här

Anonym sa...

Special var snik-Buicken vilket knappast märks, Buicks var dyra grejer, billigaste Special sedanen kostade $2700, för 100 dollar till kunde man få lyxigaste Chevrolet impalan som cabbe.
Men det såldes ändå 46 nya Buicks i Sverige 1958.

Larsson sa...

Undrar hur många av de svensksålda som finns kvar?

Anonym sa...

Fråga Sören :)