söndag 22 mars 2009

Rowells - Carello Monza extraljus

...också från David, Tack!Rowells är ett postorderföretag som bildades 1945 i Borås av bröderna Bengt och Olle Rowell.

Ledning och de kommersiella delarna, samt IT- och logistik-kompetens finns i Stockholm. Den operativa verksamheten i Sverige, Finland och Danmark är kvar i Borås. Norska verksamheten har sin verksamhet utanför Oslo. Företaget har också ett eget callcenter i Danmark.

1980 köpte H&M företaget och drev det som ett fristående bolag fram till 2005, då inköpsavdelningarna för de båda företagen slogs ihop.[1] Under lång tid har H&M Rowells haft postorder i Sverige, Norge och Finland, men 1998 började de också med postorderförsäljning i Danmark.

Namnet Rowells tycks sakta försvinna, för postorderkatalogen heter numera bara H&M i de svenska katalogerna. Fortfarande är namnet H&M Rowells kvar på katalogerna i Danmark och Norge.

Det skickas varje år ut cirka 4 miljoner paket till konsumenter i hela Norden. H&M Rowells är Svenska Postorderföreningens (SPF) näst största medlem, med en omsättning på cirka 2 miljarder Kronor (2005).

Källa: Wikipedia

1 kommentar:

Anonym sa...

Borås... min stad!
Det skulle ju varit jag som försett dig med dessa fina bilder... eller ännu hellre haft den på min blogg. Men skoj att se. Bara att njuta!