söndag 28 juni 2009

Streetfreaks "summermeet" Karlskoga 2009, del 1

Uppdaterad 090629

Som sagt - Karlskoga och Streetfreaks "summermeet" besöktes i går. Massor av bilar (närmare 300 st) av varierande modell och skick - merparten dock i ett utmärkt skick.

Att försöka sig på att ta bra foto på fordon på en bilträff är i stort sett omöjligt - folk är i vägen, fordonen står för tätt, i solen eller i skuggan m m. m m...

Tog ändå massor med foto och här kommer ett urval...

En Ford Falcon Tudor från 1960 ser man inte för ofta. Detta exemplar var svensksåld och i ett orört skick. Kul att se!


Nästa fordon är också en sällan skådad sak, nämligen en Rambler Custom Cross Country från 1959, importerad i 2008 (i alla fall reg, första gången i Sverige då) - modellnamnen på dessa Rambler tycker jag fö är något förvirrade... Hur som helst - sällsynt är den... såldes säkert inte så många nya?

Rättelse: jag skrev att bla Räddningskåren hade en Rambler Cross Country Super från 1958 som ambulans samt att Sveriges Television hade två av den modellen med bakre delen av taket skjutbart framåt. Räddningskåren var rätt men detta med Sveriges Television var fel, som så riktigt Mårten påpekade (se kommentar nedan)... det var två exemplar av Studebaker Wagonaires som Sveriges Television använde som kamerabil!


En Studebaker Champ Pickup från 1960 avslutar detta inlägg... Den här bilen är lika sällsynt på svenska vägar... är dessutom lite "skum" - är registrerad som årsmodell 1960 men är enligt trovärdiga källor av 1961 års modell då detta flakutförande kom 1961. Flaket i sig är en lustig historia. Studebaker hade inte råd att ta fram ett ett nytt brett flak (det gamla hade ju utanpåliggande skärmar, snyggt men opraktiskt). Vad gör man då?

Man gjorde då det väldigt lätt för sig och köpte helt enkelt flak från Dodge - att flaket var för brett för studebakerchassiet tog man inte så hårt på... men konstigt och lite "hembyggt" ser det ut... men en mycket charmig lastvagn är det.

3 kommentarer:

FLAK sa...

Studebakern är helrå...
Uppkäftig rackare det där

Mårten sa...

hade Tv verkligen Ramblers? däremot vet jag dom hade två Studebaker Wagonaires,för just dessa hade just detta skjutbara tak vilket gjorde dom till perfekta kamerabilar.

Men mer Studes å Ramblers! de gillar vi :)

Larsson sa...

Studebaker Wagonaires var det TV hade o inget annat... det är ju det jag säger - Larsson är väldigt vilsen när det gäller Rambler, Studebaker o Nash, nästan lika vilsen som när det gäller engelska vagnar...

Tack för rättelsen :-)