tisdag 14 juli 2009

Fordlister och förbannelser

I dag är Larsson synnerligen upprörd... för att inte säga FÖRBANNAD... jag brukar inte "ta i" men i dag är måttet rågat...

Inte för att det har hänt något speciellt idag utan mer för att det inte hänt något... Vad är det nu jag är så upprörd och förbannad på då? Jo, saken ligger till så här: när jag köpte min Ford så var högre främre hjulhuslist (eller skärmkantslist som en del säger) skadad och bör bytas ut men detta verkar vara en omöjlighet.

Ringde en välkänd svensk fordreservdelshandlare med en gång - fick tag i honom efter en fyra veckor - jodå, han trodde sig ha listen i fråga men visste inte vart och visste inte när den kunde letas fram... efter ett halvår kom en katalog från Dennis Carpenter i alla fall och det var ju trevlig läsning men hjälpte inte så mycket då dom inte hade någon list vad jag förstod...

Har nu mailat massor med företag och skrotar som skryter med att de har allt eller kan skaffa fram! Pytt! säger jag, hälften svarar överhuvudtaget inte på mail eller har bara en telefonsvare som tar emot dessa besvärliga kunder. Hälften av de som svarar är jäktade och på gränsen till oförskämda över att man frågar om något som de inte säger sig ha.

En reservdelshandlare Skevab var trevlig, hjälpsam och skulle titta efter en list vid nästa USA-besök - han visste dock ej när det skulle bli av (företaget kan fö varmt rekommenderas!)

Men är det verkligen ingen som läser detta som vet om en sådan list? Ny eller beg i ett gott skick, eller har en USA-bilskrot i närheten, eller vet om en skrotat Ford Galaxie 500 -68 eller däromkring (verkar vara lika -68/-69 kanske även 1970). Eller tom befinner sig i USA? Eller kan "luska" lite åt mig?

Dessutom har jag glömt vad hjulhuslist heter på engelska så det är hopplöst att söka på e-bay - detta mammons tempel!!

Tacksam för all hjälp! Tips som leder till listleverans belönas!

3 kommentarer:

Mårten sa...

wheel lip molding

Larsson sa...

Tack Mårten :-)

Anonym sa...

Hej :O)

Jag har en 68 Galaxie 500 LTD Hardtop !
jeg er som deg på jakt etter
deler !bla disse kromlistene på sidene er høyt oppe på ønskelisten!
men ser ut som det er veldig vanskelig å finne slikt.
Vennlig hilsen: KG Norge