måndag 5 januari 2009

Zara Leander - Bra mikrofoner

Som tidigare nämnst är det fest på "G" - som intrélåt väljer vi kanske en av de största artister Sverige haft?

"Det gäller att ha utrustningen i ordning..."

Motorintresserad ungdom?

...sitter och funderar på en sak... i varje liten stad eller samhälle av vikt finns det alltid en "klick" personer som älskar att åka omkring i så fula bilar som möjligt. Dessa fordon - som är representerade med ett eller högst två exemplar/ort - är med förkärlek utrustade med takräck som det ofta ligger ett rostigt reservhjul på samt tex en gammal oljedunk. Fabrikatet på dessa fordon är också ofta med förkärlek fyradörrars Chevrolet Impala från 1960-talet (undantagsvis kan Chevroletten ersättas med en Volvo 740).

Nåväl, dessa fordon vars lackering - mellan rosthålen - består av mattsvart sådan, utrustas sedan med det senaste i ljudanläggning och sedan åker besättningen - som då består av minst åtta personer varav minst fyra består av sk fjortisar - runt runt hela natten och förpestar tillvaron för dom som önskar sova.

Extra tufft anses det tydligen också om vagnen saknar all form av inredning - det går bra att sitta på gamla mattor ... dörrsidor? ...vad är det?

Vagnen är ofta prydd(?) med en pepitarutig rand samt saknar navkapslar (alternativt kan hjulen ersättas av udda sk kromfälgar).

För att ytterligare visa på sin närvaro så hoppas det ca varje halvtimme på tak, huv samt baklucka (även om en reservbesättningsman ligger där) ...vidare gås det regelbundet till anfall mot karossens sidor där anfallet består av sparkar och slag. Hjälpmedel kan i ytterlighetsfall användas - typ slägghammare... allt detta sker med förkärlek vid en nattöppen bensinstation...

Samtliga i besättningen utsöndrar ofta samtidigt som vagnen fördärvas div ljud i kör, typ: öööö, vaaaa, åååå vaaaa fullll jaa ääää, o liknande... är vagnen i trafik så slås det i otakt i tak samt i dörrspeglar...!!!

Varför finns dessa fordon och vad fyller dom för funktion?

Irriterande är ordet tycker "vän av ordning" som i dag representeras av "Larsson"

Caprice till salu på Blocket

Sitter och kollar in blocket.se och hittar min Chevrolet Caprice Classic -77 till salu. Larsson sålde vagnen i augusti -08 och den nya ägaren sålde den i december -08. ... o nu undrar Larsson varför dom inte vill behålla den? Ja ja, hoppas att vagnen får en "slutgiltig" ägare som tar väl hand om den!

Bilden är tagen vintern 99/00, strax efter lackering m m.

Fest i Arvika

I kväll är det fest i Arvika! Arvika Yankee Car Club inbjuder till pubkväll i "populära Bålgårds Bygdegård" och det får man ju inte missa...

Gallerskydd

Efter denna oprovocerade känga från Farbror Sid ang mina lustar att kapa tak som bara skedde EN gång i ungdomligt oförstånd (...nu muttrat min kompis Knut i hörnet - "Ja ja, men minns Du inte Forden..?" som sagt - han pratar så mycket denna Knut ibland!)...så funderar jag på hur jag skall försöka ge igen?

Funderar på att knycka hans Taunus och montera mina, i kartong nya "Gallerskydd" enbart för att reta honom... ;-)

Yvonne Norrman - Du måste lära Dig vad jag heter


Tillägget med &fmt=18 fungerar inte - förklaring av grandprix63 Tack för detta!

"Hög kvalitet och stereoljud på filmer från YouTube
Larsson sökte efter tips och trix för att lägga upp filmer från YouTube på sin blogg. Han fick tips om hur man kan lägga upp videofilmer i hög kvalitet. Jag tipsade fel och blev tvungen att undersöka saken närmare. Här kommer alltså ett tips som alla bloggare kan ha nytta av.Är man på YouTube kan man lägga till &fmt=18 efter URL-adressen för att få ljud och bild i hög kvalitet, men vill man få samma sak i en inbäddad video på en websida eller blogg, måste det till ett annat tillägg i html-koden.Efter URL:en lägger man till &ap=%2526fmt%3D18 och får därmed spelaren att välja den högre upplösningen av bilden och stereoljud."

Då provar vi samma film med &ap=%2526fmt%3D18 Visst blev det bättre!