måndag 9 februari 2009

Laila Kinnunen - Kellä kulta sillä onni (1959) Everybody loves a lover

Kai Lind - Billy Boy (1961)

Finland, precis som Sverige, Norge, Tyskland gillade samma typ av schlager och rocklåtar.

Tyvärr är väl dom flesta finska versioner av den tidens hits i stort sett totalt okända i Sverige. YouTube har ändrat på detta... och vi som älskar dessa låtar säger Tack!

Måndag den 9/2 -09

Ja idag, skedde undantaget som bekräftar regeln - nämligen att det alltid är dåligt väder på måndagar.

Dagen började med -15 kl 06:00, men framåt förmiddagen kom solen och det blev en strålande solig dag... fortfarande kallt i skuggan men i solen var det skönt.

Så här fint var det på en av de osaltade vägar som Larsson körde på idag...


Borås Wäferi Aktiebolag

Någon som ser likheten mellan Borås Wäferi Aktiebolag´s logotype och Räddningskåren´s?


En utmärkelse!

I dag blev Larsson glad när han kom hem - i inkorgen låg en kommentar från Farbror Sid ang att Larsson hade fått en utmärkelse!

Vid besök hos Farbror Sid visade det sig att han valt ut fem bloggar som han "inspireras av och tycker är bra på ett eller annat sätt". Och en av dessa blev alltså Larssons Blogg! Larsson blev glad och stolt över detta - Tack! Läs även här!

Personligen tycker Larsson att dom övriga fyra bloggarna ligger skyhögt över Larssons när det gäller innehåll, design och text (lite kul är det att dom övriga fyra, är bloggar som, om inte följs så i alla fall besöks då och då...).

Kanske skall passa på att kommentera detta med bloggande och Larssons Blogg! Att Larsson överhuvud taget började blogga berodde ju på ett fel hos min "hemsidleverantör" och i brist på annat så drogs det igång en blogg. Det gick ju på några minuter att komma igång - med facit i hand skulle det naturligtvis ha valts ett bättre bloggnamn - "Larsson" var inte ledigt och Blogger föreslog;
larsson-larssons.blogspot.com... nåja, larssonarvika, arvikalarsson, larsson2 m m, m m var ju inget bättre...

Hade ju naturligtvis tittat på andra bloggar först ang vad folk skriver och lägger ut och jag beslöt mig för att göra en blogg med ett sådant innehåll som Larsson själv vill läsa om och titta på... lite allvar, lite egna tankar och mycket gammal reklam och gamla schlager och vad det nu kan vara... trevligt nog så har min blogg blivit mycket väl emottagen och som "pricken över i:et" var alltså Farbror Sid´s utmärkelse... än en gång, Tack!