lördag 1 augusti 2009

ABBA - I Do, i do...

Även om Larsson anses vara hopplöst ute när det gäller musik gillar han faktiskt nyare musik med. Vissa låtar med ABBA är mäktiga... som den här!

Bensinstationer

Uppdaterad 090801

Bensinstationer har som sagts i tidigare inlägg varit ett kärt ämne bland mina bloggvänner.

Larsson vill ju inte vara sämre och bjuder på två stycken - en stor och en liten - dessutom båda hjälpstationer för Räddningskåren.

Bilden nedan föreställer Centralgaraget och Räddningskårens lokaler på Vanadisvägen i Stockholm och är tagen i mitten/slutet på 1950-talet.


Nästa bild föreställer en Shellstation på okänd ort. Bör vara från slutet på 1950-talet. Dodgen - en Dodge Suburban -57 tillhörde Räddningskåren i Stockholm. De övriga fordonen är troligen en ambulans och två taxibilar och kan vara av fab. Chrysler? Ja, så har vi en Jeep servicebil med på kanten... Vad kan man mer säga om bilden? Ja, servicedelen verkar vara nybyggd, så nybyggd att man inte hunnit att putsa fasaden! Avsåg nog att bli en första klassens hjälpstation åt Räddningskåren!

Fotnot: Dessa två bilder får fritt användas på seriösa dokumentationssidor om så önskas.

Fotoalbum och gamla bilder

Digitalkameror i alla ära men har vi tänkt på att i framtiden kommer det knappast inte att finnas gamla fotoalbum eller skokartonger med bilder att botanisera i!

I dag kan man forfarande hitta bilder och stora negativsamlingar från/av gamla fotografer men om 50 år?

I alla fall kommer det inte att finnas negativsamlingar! Larsson misstänker att mycket privata bilder - även om de tas i mängd nu för tiden - kommer att försvinna pga av att folk inte säkerhetskopierar eller inte vet var bilderna är på datorn eller inte vet vart datorn finns! Kan man öppna tex en jpg-bild om 50 år? Fungerar cd-skivan? kan man öppna en cd-skiva om 50 år? finns det cd/dvd-spelare om 50 år?

Kommer fotosamlingar på nätet att finnas kvar om 50 år?

Det säkraste är nog att ändå skriva ut de viktigaste bilderna på papper och gömma undan! Står sig dagens utskrivna foto om 50 år? Mycket att fundera på...

Bensinstationen och motell

Det har tydligen uppstått ett... hm... "visst" intresse för bensinstationer och motell ute i bloggosfären på senaste tiden... både gamla och nya sådana

Men det är bra att detta intresse uppstått och att dessa dokumenteras även om just bensinstationer och motell alltid av någon anledning fotograferats - både av resande och av ägarna.

Larsson kommer också att hänga på och publicera bilder på dessa för oss bilister så viktiga ingredienser. Bensinstationer är väl fö det svåraste som finns att fotografera!? Flaggstänger, belysningsstolpar, avluftningsrör överallt. Utbyggnationer i mängd, plank, containar, inhäggnationer med däck och återvinning m m, m m... dessutom står det alltid bilar i vägen...