lördag 26 september 2009

Oscar Ahrén - Åhlén & Holm

Vår- o sommarkatalog 1958...

Förutom nedanstående grammofonskivor hittades en katalog i ett bra skick från 1958 för nästan inga pengar alls. Katalogen innehåller ca 12000 artiklar - allt från kläder till bil- och sporttilbehör, husgeråd, radio och tv, möbler... några bilder visas här... blir fö en outtömlig källa till blogginlägg tills vi möjligen får nog av 1950-tal... gamla kataloger är jättebra när det gäller att se VAD som var modernt och vad folk köpte, använde och längtade efter - som i det här fallet - våren och sommaren 1958.
Arvikamässan

Larsson var på Arvikamässan i dag och fyndade lite i form av grammofonskivor m m...

Gunnar Wiklund är ju aldrig fel... i alla fall inte i detta goda skick... (hur vanligt var det egentligen med öppningen uppåt)


Conny Francis - trodde först att detta var Conny Francis på svenska men efter en koll hos grannen (som då är ägare till en grammofon) visade det sig alltså endast vara "Everybody's Somebody's Fool" - Larsson överväger att reklamera denna falska marknadsföring..


Inget slår då detta; två Anita Lindblom på samma gång...Alla skivor i ett gott skick för under 100-lappen... Gjorde ett fynd till som kommer i nästa inlägg som troligen glädjande nog får snålvattnet att rinna till hos mina kära bloggvänner...