lördag 11 december 2010

Lördag den 11/12 -10

Godmorgon. I dag är det rena värmeböljan i vår lilla stad - bara 6 minusgrader! Att det är våren som är på gång är ju inte att tänka men det kanske är i slutet av hösten?

Detta vita kalla helvete började redan för en månad sedan... först kallt, sedan snö och sedan kallt igen... vart har den globala uppvärmningen tagit vägen? Här har vi då inte sett till den...

Dessutom som "lök på laxen" så krånglade värmepannan, bla så läckte expansionkärlet och Larsson ansåg sig tvingad att ringa en rörmokare som då normalt sett borde komma framåt maj. Kors i taket vilken positiv överraskning när en montör kom redan dagen därpå, och: 1, förstod problemet. 2, hade ett förslag till lösning. 3, samt fixade alltihop på ett par timmar. Tack till rörledningsfirman Bröderna Karlsson AB för snabb service och som för övrigt startade sin verksamhet 1939 och för då alltså reservdelar till bla Larssons värmepanna från 1955.

Min i skrivandets skull så är det varmt och skönt inomhus då även den moderna luftvärmepumpen behagat starta - hur kan man uppfinna och saluföra ett värmesystem som enbart fungerar när det är relativt varmt ute? Och hur kan man köpa något sådant? Larsson värmepump fanns på plats när han köpte huset så skyll inte på mig... nåja, den fungerar ner till 10- så man skall ju inte klaga - sedan blir det att bära ved eller starta oljebrännaren.

Förra veckans väglag.

1 kommentar:

Mercury sa...

Ni har faktiskt mer snö och kyla söderut än vi häruppe just nu i varje fall. En 55a som bil är kanon men en värmepanna från 55.. inte samma sak