lördag 25 december 2010

Nå, då var väl det värsta jäktet över...

...och ett antiklimaxtillstånd infinner sig i hemmen. Larsson kan konstatera att han i går nu har sett Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul 50 gånger - i alla fall delar av programmet - då det var 1960 programmet startade... tiden går...

Detta med att sända ett hyllningsprogram till Kalle Ankas ära på hans födelsedag måste vara ett kommersiellt klipp utan dess like för leksaksbranschen även om delar av denna bokstavligen frös inne i år. Larsson minns fö att Kalle Anka var illa ute en period i slutet på 1960-talet eller så... svenska folket behövde "bättre" och mer politiskt korrekt underhållning... "Ville, Valle och Viktor" ansågs vara ett bättre alternativ - vi tittare höll kanske inte riktigt med och Kalle överlevde.

I alla år så har även tomten - eller i vissa fall en ersättare - kommit med julgåvor. Larsson får alltid utmärkta gåvor; verktyg, underliga böcker typ: "Innehåll i Svenska husmödrars skafferi" från tex 1958 står högt i kurs... i år blev det bla en bok om slipsens historia, något som många av oss tyvärr är ytterst okunniga om.

Några funderingar så här på juldagsmorgonen...