onsdag 11 april 2012

Algots 1961

Från den tiden då allt var snyggt... men akta Er, fulheten lurade bakom hörnet... men än slapp vi ringar och andra metallföremål i näsan, öronen och på andra mer eller mindre onämnbara ställen.

Inga tatueringar, inga män i manchestertyg eller unisexkläder. Inga kvinnosakskvinnor i näbbskor men heller inte skrana trådsmala fula modeller. Kvinnor var hemma, lagade maten, städade, tog hand om barnen och männen fixade med bilen.

Kvinnor bar kappa och handskar och männen hade byxorna uppe - i alla fall utomhus bland folk. Ingen man skulle drömma om att gå ut i ett linne, för korta byxor samt foppatofflor. Ej heller skulle en kvinna drömma om att gå ut i cykelbyxor, mammaklänning och träskor... Man putsade skorna, knöt slipsen, vattenkammade sig och försökte att se så bra ut som möjligt - inte se ut så jävligt det går som i dag...

Ungar och ungdomar visade respekt för äldre, bockade och neg, bockade och neg igen... var tysta vid matbordet och åt upp det som serverades. "Varsågod ta en kaka till", "hur går det i skolan?", "tack bra tant". Man sa inte "Du" utan "Ni" och visade respekt för andra och andras egendom. "Goddag magistern!" "ja tack", "nej tack" och "adjö farbror"...

Tv- och radioprogramen var bra, Hyland och Ria var bäst och tidningarna skrev bara om nyheter i svartvitt. Skvaller fick man ta hand om själv...

Sammanfattningsvis - det var bättre förr - i alla fall i Larssons och Algots värld ;-)


Klicka för större bild.
Klicka för större bild.

10 kommentarer:

khina sa...

Kort och gott - Instämmer till 100.Det var bättre förr....

Farbror Sid sa...

Vett och etikett med Larsson... en skön start på torsdagen.

Larsson sa...

Tack. Försökte fö att skicka upp väldigt breda bilder men pytt, det gick inte. Jo, att skicka men inte visa dom, utan de visas bara så breda som bildskärmen. Få fixa detta i kväll.

mullis sa...

tack för det, håller med till 100%,
nu ska jag gå ut och lägga mig under Amazonen :)) (vårservice)

Anonym sa...

Ria wägner bodde på Björnvägen på lidingö,Hon drev ochså resturang Kaos i Gamla stan i stockholm. Min mor & far & jag hälsde på hos henne då & då och ibland blev vi bjudna till kaos där spelade trubadurer/musiker live.Mvh Calle/toppcat64 (Källa=mig)

Larsson sa...

Att ha varit hemma hos Ria Wägner är stort!

Farbror Sid sa...

tror 1600px är det bredaste blogspot kan visa.

Larsson sa...

Tack Sid för den uppgiften. Det förklarar saken...

Kornknarren sa...

Skulle kommentera detta inlägg, som är på pricken! Men det blev ett helt inlägg i min egen blogg i stället. Kanske en utvikning - men ändå!

Farbror Sid sa...

Så är en bra metod att visa stora bilder i blogspot och fördelen med att ha egen domän.
Dessutom kunde jag nu "låna" dessa fina Algots kollektionsbilder och lägga i min mapp om Konfektionsindustrin i Sjuhärad.