onsdag 26 september 2012

Chrysler New Yorker -57

Uppdaterat  

Den 14/6 1959 gjorde landshövding Gustav Nilsson
 i Värmland ett besök vid Skutboudden i Brunskog i sin eleganta tjänstebil. 

Måhända var landshövdingen något ledsen över att registreringsnumret S1 var upptaget av Bilinspektör Nordenhammar och att landshövdingen fick nöja sig med S10000. Först vid Nordenhammars död 1964 övergick S1 till Länsstyrelsen.

Tjänstebilen var en till 621 cm förlängd Chrysler New Yorker från 1957. Möjligen ombyggd och förlängd i Sverige och i ANA´s regi?

Någon som har en aning om vagnens fortsatta öde och vilket fordon som ersatte Chryslern? Har en minnesbild av att nästa vagn blev en Impala -64? Någon som vet?Mårten Carlsson skickade två bilder som visar samma modell. Den äldre, svarvita bilden tror Larsson gott kan föreställa S10000 men den blå är tveksamt. Dessutom har Larsson ytterst vaga begrepp om hur många nya vagnar av denna typ som såldes nya, men bör väl inte ha varit mer än en "handfull"? 7 kommentarer:

Gittan sa...

Vet inget om denna bil...men snygg är den iaf.

mullis sa...

finns ju en tråd om landshövdingebilar just nu på usabil.nu forumet
där kan du kanske få hjälp

Mårten sa...

Har någon leveransbild på denna från ANA,och sprang på en förlängd 57 New Yorker i varberg i somras, ganska troligt kan det vara samma bil , och då lever den som raggarkälke med takräcke, 20+ tums bling bling hjul och ser ut som en soptipp inuti.

Larsson sa...

En leveransbild och en nytagen bild på en sådan här vagn vore ju "mumma" :-)

Grandprix 63 sa...

Den undre nytagna bilden är inte S10000. Det är en '58 och förmodligen en nyare import.

Anonym sa...

Det finns viss info.Men det kommer nog på nått klotterplank om 10 år.

Larsson sa...

Jo, jag såg att det var en 58 men då det är samma(?) kaross på bilarna KUNDE den ju varit skrotad och återregats fel? och sedan reparerars med "fel" delar. Långsökt? Ja...

Spännande, anonym.