fredag 6 januari 2012

Opel Rekord

Connie Francis - Lili Marleen

Charlie Rich - You Can Have Her

Dean Martin - Walk on by

Chevrolet Impala Sedan -60

Har ägnat stor del av jul- och nyårshelgen till att sortera och scanna gamla bilder och negativ ur mitt familjearkiv som består av tusentals egna bilder tagna av mig samt ärvda bilder - allt från bilder i från slutet på 1800-talet och till dags datum.

Många av de ärvda bilderna - kanske 80 % - består av bilder av helt obekanta människor och ställen man inte har en aning om vart det kan vara, detta då tråkigt nog pga att man inte skrivit på baksidan av fotot vem eller vad bilden föreställer eller vem som tagit bilden.

Är då alla äldre släktingar borta så är informationen i stort sett för alltid borta. Ett tips är sålunda - skriv bak på alla gamla foto vem det föreställer, plats, datum och andra upplysningar.

På några få foto i arkivet finns det anteckning och jag har hittat tex min mormor som ung (född 1898) samt bilder på min morfars far och mor tagna runt 1900. 

Hittar då och då extra trevliga bilder tex från det att man var barn på 1950 och 1960 talet...  Hittade tex ett negativ på min fars Impala och vem tronar i framsätet om inte en ung Larsson. Vet inte vart bilden är tagen men bör vara tagen runt 1963.

Chevrolet Bel Air -53 el. -54

1975 fotograferades denna skapelse på Mantorp. Ful som stryk anser Larsson och han gillade inte detta ens på 1970-talet. Original är bäst - i vilket fall så skall inte ev ombyggnationer synas!

Tänk om man använt det goda hantverket till att hålla vagnen i originalskick - fast man vet ju inte - den här vagnen kanske från början var en välskött lågmilare i ett perfekt originalskick!? Fast troligen var den nog en nerkörd raggarbil från början. Men det hände att man kapade ner perfekta originalbilar, kastade bort delarna som blev över typ plåt, lister, stötfångare och navkapslat... man ryser...