fredag 10 augusti 2012

Värdshuset Nils Holgersson

Detta värdshus har en litet knepig placering - insprängt bakom Stamfrändemonumentet i sluttningen ner mot Fryken som det är - ser ut som en bunker. 

Det är lätt att missa det när man kör förbi på 45:an. Maten påstås vara hyfsad, Larsson har inte en aning då vi hade smörgås och kaffe med oss när vi passerade senast. Rastplatsen i anslutning till värdshuset kan rekommenderas!

Fotograferad i augusti 2012.

De Selvera's - De Trekschuit

The Weavers - Tzena, Tzena, TzenaThe Weavers var en amerikansk folkmusikgrupp bildad 1948 i New York. Gruppen bestod ursprungligen av Ronnie Gilbert, Lee Hays, Fred Hellerman och Pete Seeger.

Till en början hade gruppen svårt att hitta arbete men i slutet av 1949 fick man en spelning på jazzklubben the Village Vanguard, vilken gick så bra att de fick fortsätta spela där under resten av vintern och våren. De fick därefter att skivkontrakt med Decca Records, och snart sin första hit "Goodnight Irene" som följdes av "Tzena Tzena Tzena". Gruppen blev snabbt mycket populär och sålde miljontals skivor. De hade en stor roll i populäriseringen av folkmusiken, vilket banade väg för grupper som the Kingston Trio och, i förlängningen, Bob Dylan.

Källa: Wikipedia.