lördag 29 november 2014

Undrens tid...

Uppdaterat reprisinlägg.

 ..äro i sanning icke förbi! Larsson har köpt en ny mobiltelefon! Var absolut inget fel på den gamla Nokian men den hade ju sina begränsningar då den var tolv år. Insåg att det var praktiskt att ständigt ha en hyfsad kamera med och visst är det även praktiskt att ha Google med i fickan?

Var ganska enkelt att köpa också. Bara att knalla in i Larssons affär för elektronikinköp och begära en bra telefon för rimliga pengar. Dvs det skulle gå att ringa, svara, ta hyfsade foto samt att den skulle vara tålig. Säljaren förslog en Samsung Galaxy X Cover 2 och rimliga pengar i detta fallet blev drygt 1600 kronor. Ovanpå detta så köptes en "surfpott" på ett år för ytterligare 600 kronor - det kostar att ligga på topp! Har massor att lära när det gäller apparaten i fråga om jag vill. Tar skapliga foto om ljuset räcker till och halvbra i dåligt ljus men bra mycket bättre än att inte ha någon kamera med alls. En bra sak var att det finns en "riktig" avtryckare ovanpå telefonen.

Den 27/11 -14 pajade fanskapet. Tar inte emot laddning och är alltså stendöd, något som aldrig hänt med de gamla telefonerna. Inlämnad, ivägskickad och helt osäkert när eller om den kommer tillbaka. OM den kommer tillbaka får den EN chans till - sedan hamnar den i soppåsen. Den gamla Nokian har tagits fram igen (noteras kan att den gamla Nokia 1112 var vid full vigör och hade full batterikapacitet trots att den legat oladdad i tre månader!)


4 kommentarer:

FLAK sa...

Jäklar i min låda har du oxå trillat dit..jag har en Samsung GT-S5690 Xcover...rätt nöjd men Herr Stofil är klart missnöjd..det ska vara Hasselblad eller möjligtvis Kodak instamatic=)
Grattis till ett bra köp.

Larsson sa...

Men bägge två tar väl svartvita bilder?

Raggmunk sa...

Lycka till med köpet!
Envisas med att ha kvar min gamla Ericsson (Bara för att jag kan, och alltid retar det någon)

Perra sa...

Larsson har inte köpt en telefon, Larsson har köpt en liten dator som det går att ringa med. Förr blev telefonerna mindre och mindre och fick längre och längre batteritid. Nu blir de större och större och behöver laddas minst en gång per dygn. En del var bättre förr ;-)