onsdag 1 januari 2014

Hittar ingen bra rubrik...

...men roligt är det. Fast Larsson har ju lite konstig humor... apropå Cadillac -59.

Cadillac Convertible -59

Vi börjar väl det nya året storstilat. När denna vackra vagn runt 1968 uppenbarade sig i vår del av landet hade Larsson aldrig sett en sådan i verkligheten tidigare.

Fick dessutom äran att åka med ett par gånger och det var väl ungefär lika häftigt som att åka i ett rymdskepp. Den som hade en Cadillac -59 på 1960-talet var kung! och då får tex Crown Victoria-ägarna m.fl säga vad de vill. Cadillac -59 var vid den tiden en sällsynt vagn men ändå fanns det flera stycken i V. Värmland.

I dag går det tretton Cadillac -59:or på dussinet men lika snygg är den i dag om än betydligt vanligare. Finns väl ett tiotal bara i vår stad och kanske tusen i resten av landet (någon av läsarna har kanske koll på både antal importerad och antal i dag). Det Larsson tror sig ha koll på är tillverkningssiffrorna som låg på 142,272 stycken tillverkade av 1959 års modell.

Vagnen påstods ha köpts ny av Raymond Burr (som bl.a. som spelade Perry Mason).

Bilden längst ner är tagen i Segmon 1969 men inte av Larsson som inte ens var med vid det tillfället. Däremot är flera på bilden bekanta men dessvärre är flera i dag inte kvar i livet.