lördag 11 januari 2014

Den gamla dyngspridaren...


Johnny Waard - All This Days Gonna Be BlackIngvar Wahlberg född Ingvar Axel Wahlberg 8 juni 1936 i Stockholm död 29 augusti 1977 i Solna, svensk kompositör, sångtextförfattar
e.

Han var även verksam under pseudonymen Johnny Waard. Han var även känd som "Little John". Den karriären tog dock slut då han dömdes till fängelsestraff för våldtäkt, ett brott han förnekade. Efter frigivningen uppträdde han under namnet Johnny Waard. Under det namnet sjöng han in många singlar, bland andra "Klockorna i Gamla sta'n" med Sven-Olof Walldoffs orkester. Även Wizards orkester var med på någon singel. Som textförfattare anlitades Wahlberg flitigt av Jerry Williams. Den mest kända av de låtarna är "Save me". Han skrev även "Du ska tro på mej" åt Sven-Ingvars under namnet Ingvar Wahlberg. Under 1970-flyttade Wahlberg till Köpenhamn där han under en tid turnerade med en släkting till Elvis Presley.

Karin Gehander - Jag Går I Skolan
Karin Gehander, sångerska, kantor, organist, musiklärare och körledare. Karin gjorde skivdebut 1969 på det lilla bolaget Hendrix under sitt flicknamn Karin Gehander.

Hon började nu bli ordentligt uppmärksammad även i landets huvudstad. Man ville att hon skulle satsa ordentligt på en sångkarriär,men Karin ville gå en musikutbildning i Oskarshamn. Hon valde kyrkomusikerlinjen och tog kantorsexamen 1973. Under sjuttiotalets första år hann hon dock med att spela in ytterligare ett par singlar på EMI.

Karin fortsatte arbeta som musiklärare och körledare och gör det än i dag.

Källa: http://www.cafe21.se/?pid=20&sub=1

En riktig ambulans har fenor...

Nja, kanske inte riktigt men håll med om att Cadillac 1959 är maffig i ambulansutförande!

Det inte många vet och inte heller Larsson visste fram till för ett par år sedan är att fenorna på limousine och bilar levererade som chassi, typ ambulans- och begravningsbilar har lägre fenor. Har försökt att få fram ett mått - det skall röra sig om en tum eller så - och om det bara är mellan överkant på fenan och bakljusarmaturen man sänkt fenan. Eller skiljer sig hela bakskärmen mellan standardbilarna och chassi?

Man kan fråga sig varför man kostade på sig denna lösning och inte tillverkade alla lika - bör bli ett elände att få tag i prylar till tex en ambulans. Eller insåg man kanske redan för början att dessa fenor nästan blev lite "för mycket" i vart fall på en ambulans eller limo som skulle ha en lite mer diskret(nåja) utstrålning?

Någon som vet mer om detta? Söker även bilder på Cadillac -59 som chassi?

En maffig ambulans - fast den borde väl vara röd?

På bilden ovan ses tydligt(?) skillnaden om man tittar på "Serie 75 Limo" och tex bilen ovan, "Serie 62 Sedan".
Vagn med standardfena.

Ambulansvagn med den lägre fenan.