lördag 25 januari 2014

Rock-Gala


Mieke Telkamp - Prego, Prego, Gondoliere


 
Mieke Telkamp, pseudoniem van Maria Berendina Johanna Telgenkamp (Oldenzaal, 14 juni 1934) is een Nederlands zangeres. Ze is vooral bekend door het lied Waarheen, waarvoor, waarmee ze in 1971 haar comeback maakte.

Telkamp heeft tussen 1953 en 1967 vele hits op haar naam geschreven. Ook heeft ze veel succes in Duitsland gehad, met als grootste hit "Prego, prego gondeliere". Ze won in 1957 de eerste prijs, de Gouden Gondel, tijdens het Festival van Venetië. Zij heeft in 1962 aan het Knokke Songfestival meegedaan en in 1964 in de Snip en Snap Revue gestaan. Eind jaren '60 trok ze zich op doktersadvies terug uit de showbusiness.

Maar begin jaren '70 besloot ze om haar carrière nieuw leven in te blazen. Ze trad echter niet meer op in het land en beperkte het zingen tot platen-, radio- en televisiestudio's. Na Telkamps terugkeer in de muziekwereld behaalde ze het grootste succes uit haar carrière. Ze ontving in 1971 haar eerste gouden plaat voor "Waarheen, waarvoor", een nummer in de originele Nederlandse tekst van Karel Hille, geschreven op de melodie van "Amazing Grace". Ze nam Waarheen, waarvoor samen met de Hi-Five onder leiding van Harry de Groot op naar een idee van Frank Jansen, die ook de productie deed.

Er is een cd verschenen met al haar Duitse successen, getiteld "Tulpen aus Amsterdam". Mieke Telkamp was de eerste Nederlandse zangeres die na de Tweede Wereldoorlog weer in het Duits zong, wat haar in de Duitstalige landen veel waardering heeft opgeleverd. Sinds 1955 verschenen in Duitsland vele platen, waarvan "Du bist mein erster Gedanke" de eerste was. Haar eerste Duitse titel "Morgen komm' ich wieder" werd in 1953 alleen in Nederland uitgebracht en werd een groot succes.

Telkamp was in 1978 de eerste persoon uit de showbusiness die werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In augustus 2008 verscheen een dvd met de titel "Alles voor jou", waarop van 40 liedjes beeldregistraties staan uit de periode 1959-1989. Op 13 december 2008 werd aan Telkamp een Diamanten Award uitgereikt bij de omroep MAX, voor de verkoop van 1.000.000 exemplaren van de plaat "Waarheen Waarvoor". Op 10 maart 2011 nam ze bij Omroep MAX definitief afscheid van het grote publiek.

Källa: Wikipedia

Diego Varagić - Da li ću uvek biti sam (Everybody's somebody's fool)


 

DIEGO VARAGIĆ is one of the most popular 1960s ex-Yugoslav singer. He was born (12.05.1942) in Čajnić, Bosnia & Hercegovina.

As a child he moved to Serbia where he began his artistic career at the age of 12 as a choire singer (KUD "Železničar"). In 1961 he took part in the famous Radio-Belgrade show "Mikrofon je vaš". He studied English Literature in Belgrade and after a rather short singing-career continued working in his main profession as teacher and journalist in Belgrade. Since 1991 he lives and works in Italy.

Källa: http://www.discogs.com/artist/873324-Diego-Varagi%C4%87

Dalida - Itsi Bitsi Petit Bikini

DKW