söndag 2 november 2014

Citroën Traction Avant

Någon som vet något om dessa bilar? Årsmodell tex? Höll nästan på att glömma att nämna Bengt Berggren som tacksamt nog, skickat in massor med bilder från tiden när hans far arbetade vid Ostermans.

Reklambild, troligen en salubil. Citroën Traction Avant utanför. Naturhistoriska riksmuseet. Rune Berggren poserar vid bilen.

Austin A40 -50, B5781 - Stockholm

Uppdaterat reprisinlägg

Min vän Folke Dahlgren är en flitig bildinsändare vilket vi är ytterst tacksamma för. Folke har bla varit bilbärgare och har skickat in bilder på bärgningsbilar och händelser i samband med detta.

Förutom detta så har Folke även skickat in bilder på sina privata bilar. År 1959 var en Austin A40 från 1950 den första egna bilen, en intressant bil med många intressanta detaljer. Bla var vagnen utrustad med en 220 volt Philips Mignon för hemmabruk monterad gummiupphängd i bilen, den drevs med 220 volt  från en 12 volts omformare. Bilradion var då en stor gammal från en amerikansk bil och monterad under förarsätet.

Vidare skriver Folke att han 1961 köpte en ny Philips Auto-Mignon och det bör vara den som vi ser monterad i hans Austin?
Lucia och Austin A40 Futura, Malmö 1962

Uppdaterat reprisinlägg

Austin A40 Futura och sju vackra luciakandidater. Bättre än så här var det svårt att få till. I vart fall i Pildammsparken Malmö 1962.


http://www.tow.se/rknosterman/osterm-000-rkn2801.htm

Ford V8 Trucks