lördag 25 juli 2015

Larmrapporter

Det har varit ganska lugnt länge nu med larmrapporter om klimatförändringar och ostbågar m m! Annat var det för 10 år sedan eller så.

Så här skrev Larsson bla för några år sedan.

"Min kompis Knut påminner om att det alltid funnits något som politiker funnit anledning att använda till att "skrämma" folk med. På 1800-talet var det fruktan för att hämna i helvetet eller skärselden om man inte levde "så eller si". Under 1900-talets första femtio år eller så, var det "Ryssen kommer" (min mormor var helt övertygad om att "ryssen" kommer "snart"). På 1950-talet var det kalla kriget och atombomber (något som iofs var ett reellt hot). På 1960-talet var det faran för istiden som skulle komma snart (medeltemp. sjönk då någon tiodel mellan åren 1961 och 1968). På 1970-talet var det oljan som skulle ta slut, snart! På 1980-talet var det skogsdöd och säldöden som var det stora tecknet på att jordens ödestimma var inne. På 1990-talet var det miljöförstörelsen som var hotet plus alla larmrapporter om än det ena än det andra... och nu är det alltså klimathotet!"

Härom veckan lät det meddelas att vi kommer att få en "liten istid" om så där en 15-20 år! Låter alltså inte så som det sagts att det skall bli varmare längre. Inte ens isen krymper längre, i vart fall inte på Antarktis - å andra sidan finns det de som kan "bevisa" att den ökande mängden is beror på varmare vindar. Vad skall man tro?

Inga kommentarer: