måndag 2 februari 2015

Måttet är rågat!

...och lite till. Tittar sällan på TV men kollade i vår lokala tidning och trodde nog att det var första april! Men titta bara på vanligaste fjollkanaler! och titta särskilt på TV4! man skäms som svensk! "Farmen", "Bästa bonden" och "Klockan nio hos stjärnorna" bara efterapningar till det sämre av program som redan tidigare var dåliga!

Har klagat på TV tidigare men nu har vi väl fått för våra synder i alla fall? Vilken enfaldig soppa av skitprogram kryddat med spel- och huvudvärksreklam!

Några tips till programmakarna till om möjligt ännu sämre tv-program:

"Bonde söker mat" - man släpper ut en bonde i skogen och så filmas han när han försöker hitta mat.

"Bonde lagar mat klockan kvart i 10" - bonde bjuder hem halvkändisar att äta oätlig mat och så får de rösta på vem som kräks bäst.

"Tina söker bonde" - Tina åker runt och provsover hos bönder på bästa sändningstid.

"Tina åker till Ullared" - Tina får 500:- att storhandla för.

"Bonde hittar hem" - bönder släpps lösa i staden och får leta sig hem via besök hos b-skådisar.

"Bonde blir stjärna på slottet"- en bonde får laga mat på slottet och får sedan åka hem utan mat.

"Bonde handlar på slottet" - bonde får får att försöka få följa med bonden hem utan att bli mat.

"Tina hittar bonde"- Tina stannar en vecka hos en bonde och lagar mat på vad som hittas i hans garderob.

"Bondmor söker lågpris" - nyskilda bondmoror prövar unga pojkar. Den som begär minst ersättning får unga pojken samt laga mat i TV4 och en Ullaredsresa.

"Lågprisbonde härmar Tina" - billiga månskensbönder lagar kall mat bestående av fil och kolja.

Hittar man dessutom fler otillgängliga ställen att laga mat på som tex hustak, ladugårdar, skrotbilar eller varför inte övergivna svinstior blir det jättebra -  blir programmen dessutom sponsrat av "Dubbelspel" där alla vinner i en gemytlig sämja blir det ännu bättre.

Fy fan! Hyland måtte rotera i sin grav om han visste detta...


"Gardenakopplingar"

Vet inte vad de heter men jag kallar dom "gardenakoppplingar" med det heter de ju inte om de är av annat fabrikat - men Ni vet vad jag menar?

Hur som helst hade jag problem med min vattenslag då slangen vill glida ur kopplingen med vattenkaskad som resultat eller i vart fall läckande koppling. Måttligt lustigt när det nästan är minusgrader ute och man tvättar bilen!

Gick till Tools och frågade om råd - de brukar har bra prylar och personalen rekommenderade dessa kopplingar som på bilden. Dyra som stryk men gav ett gott intryck. Hem och provade och det höll tätt i varje fall den fösta biltvätten. Men nu var det vad dessa kopplingar kallas?Måndagsfilmen - Gammal Scaniabuss från 1952 vaknar till liv