onsdag 27 januari 2016

Sv. Veteranbilklubben

1984 anordnades det veteranbilsmarknad i Deje av Sv. Veteranbilklubben. Marknaden anordnades hemma hos dåvarande ordförande Löfberg.

Fler bilder här: http://www.tow.se/privatabilder1984/privatabilder_19840800.htm

4 kommentarer:

Kornknarren sa...

Med min Peugeot 203 var jag medlem i märkesklubben och deltog i Peugeot-träff Väst 1985. Ett längre uppehåll gjordes hos Löfberg på Dejefors Herrgård. Det var ingen marknad på gång, men det fanns ett och annat att kolla. Möjligen var det då (eller vid ett tidigare besök) som jag fick se något ganska unikt. Nämligen en modell av sammansättningsbanan för Ford modell A. En övre våning, där karosserna monterats för en förening med ramverket på hjul, på våningen under, för ett slutligt möte - "bröllopet". Denna fabriksinteriör, där allt var i rörelse, var säkert fyra-fem meter lång. Bilarnas mått var kanske tre decimeter.
Man kan undra vart denna skapelse tog vägen. Något år senare fanns den inte där. Den ingick i Löfbergs modellbilsutställning.

Larsson sa...

Jag var relativt ofta och besökte Löfberg under de åren. Modellen du nämnde av sammansättningsbanan var jag mycket imponerad av. Vet inte vart den tog vägen. Löfberg hade i sitt leksaksmuseum även en stor modelljärnväg, en modelljärnväg som jag fick "äran" att komplettera då Löfberg köpte en modelljärnväg som jag tröttnat på.

Kornknarren sa...

Löfbergs moatjé (änka?) sysslar fortfarande med sporadisk utgivning av "Autoveteranen", dvs hans mycket spridda utgåva. På Falumarknaden (eller var det Rättvik?) sålde hon för några år sedan de senaste numren. Glömde tyvärr fråga om vart den stora fabriksmodellen tagit vägen.

Larsson sa...

Fick besked från Lena idag att sammansättningsbanan för Ford modell A finns på Sparreholm slott.