lördag 2 januari 2016

Gunnebo snökejor


Celly Campello - Estupido Cupido

Janny Pieters - Tokyo

Tina Brix - Lang, lang ist's her

Lolita - Über alle sieben Meere

Peking to Paris in an AMC AMX 2016


Läs mer här: http://p2pamx.co.uk/

Hästens Skofabrik

Det Bästa, 1949.


Hästens Skofabrik i folkmun Sko-Lasses (egentligen AB L.E. Larsson & Co), var en skofabrik i Uppsala. Företaget grundades 1914 och 1932 hade man omkring 250 anställda.

Tillverkning av skor med varumärket Hästen (Hästens Skodon) sägs ha börjat[källa behövs] i kvarteret Hästen i centrala Uppsala. Mest känd i sammanhanget är dock den anläggning vid Svartbäcksgatan i Uppsala som var i drift fram till 1968 då produktionen flyttade till Umeå och Nilssons Skofabrik. Produktionen i Umeå lades ned efter ett par decennier och idag innehas varumärket "Hästen" av det norska skoföretaget Klaveness som använder det på de skor som företaget marknadsför i Sverige.

Hästens tillverkning i Uppsala var den sista tiden inriktad enbart på damskor. Företaget hade ensamrätt på sin så kallade "Systersko".

En del av den gamla fabriksanläggningen i stadsdelen Svartbäcken i Uppsala kvarstår och har bl.a inrymt skollokaler men är numer kontorslokaler för Länsförsäkringars Uppsalakontor. Skofabriken i stadsdelen Teg i Umeå är riven.

Nytillverkade damskor av fabrikatet HÄSTEN finns i välsorterade skoaffärer och butiker med ortopedisk profilering.

Källa: Wikipedia.