lördag 4 mars 2017

Alarmmodul 3 mars 2017

Larssons Chevrolet är utrustad med en högst irriterande alarmmodul som varnar för "allt", tex ljuset, bältet och tändningsnyckeln kvar i tändningslåset m m. Detta var ytterst irriterande och jag fick hjälp att identifiera alarmmodulens plats och hur man fick tyst på den (satt ovanför parkeringsbromsens fotpedal). Både att hitta den och plocka bort den var enkelt och tyst blev det! Dagen därpå glömde jag ljuset på!

Försökte först att isolera med skumgummi för att få den tystare men det blev inte bra. Det fanns ett lock som man kunde öppna och jag beslöt att undersöka innehållet som visades sig bestå av i princip en ringklocka till en ytterdörr. Efter lite pillande upptäckte jag en slags "gaffel" som påverkades av elektromagneten och som låg lös. Provade att plocka bort gaffeln och monterade ihop anordningen och kors i taket, nu "viskade" den bara - i vart fall blev den mycket tystare. Är inte säkert på om det är bra att göra så här men det värsta som kan händ är väl att prylen går sönder? Lätt att byta är den i alla fall och inte särskilt dyr heller. Framtiden får som vanligt utvisa.Fler bilder här:

1 kommentar:

FLAK sa...

Dylika larm kan få den mest härdade medmänniska att se rött...som tur är finns det endast ett sånt larm i våra Volvobilar och det är bältesvarnaren...så har man bältet på sig är tillvaron dräglig=)
Bra Larsson, bort med skräpet!