fredag 14 juli 2017

Bibi Johns - Läppstift På Din Krage
Bibi Johns egentligen Gun Birgit Johnsson, född 21 januari 1929 i Arboga, svensk sångerska och konstnär.

Bibi började sin karriär tidigt. Hon sjöng på skolavslutningar hemma i Arboga och debuterade som trettonåring på ett Barnens dag-evenemang. Efter avslutad skolgång sökte hon till konstskola för att utbilda sig till reklamtecknare. I Stockholm kom hon i kontakt med den musikaliska showgruppen Vårat gäng som hon turnerade med i ett och ett halvt år. Sedan följde engagemang som vokalist hos Carl-Henrik Norin och senare hos Thore Swanerud.

1951 reste hon till USA där hon fick nattklubbsjobb. Hon kom i kontakt med skivbolaget RCA Victor och fick sitt artistnamn Bibi Johns. Efter något år i USA lockades hon över till Tyskland där hon snabbt gjorde kometkarriär. Bibi var den första i raden av svenska schlagertjejer som gjorde succé i Tyskland. I början av 1960-talet kom hon hem till Sverige för att turnera i folkparkerna och spela revy på Liseberg. På hemmaplan fick hon nu skivframgångar med låtar som Leka med elden, Bröllopet och Bibbi´s Bossa Nova.

Men det är i Tyskland Bibi har haft sina allra största framgångar. Hon har varit programledare för flera tyska TV-program, hon har även lett program i engelsk TV. Hemma i Sverige var hon programledare för Melodifestivalen 1983.

Bibi Johns har även gjort karriär som konstnär. 1975 började hon på konstskola i München och har sedan haft utställningar i flera tyska städer.

Källa: Wikipedia.

Inga kommentarer: