tisdag 22 augusti 2017

Elson

Se, 1951.

3 kommentarer:

Tony sa...

Rättare sagt Elson. För Erikson och Larson var Elson märket inom företaget för finare kostymer. Erla var för fritidskläder och liknande.

Jag började mina första år i konfektionsbolaget.

https://kulturinatur.blogspot.se/2014/03/erlabolaget-i-dannike.html

Larsson sa...

Tack för rättelsen! Ändrat.

Bengt Carlén sa...

Trevligt med en gammal hederlig annons från det gamla företaget Erikson & Larson I Borås. För oss som har större delen av livet bakom oss framstår ju Borås, om man nu undantar fotbollslag, djurparker och lite annat, som staden som var mest känd som textilindustri- och postorderstaden.

När det var som flest postorderfirmor i landet var det en självklarhet att skulle man lyckas i den typen av affärer, då måste postadressen vara BORÅS.
Budbolaget i Borås, som startade 1944 och fortfarande existerar som ett åkeri, utvecklades samtidigt med postorderfirmorna. Från början ett budföretag med allehanda uppgifter på repertoaren som mattpiskning, dammsugning, skickebud till Systemet och naturligtvis transporter. Ett av de mer ovanliga uppdragen var att för ett postorderföretag i Eskilstuna dagligen vittja deras postbox i Borås och sedan skicka beställningarna till Eskilstuna. Postadress Borås var ju en förutsättning för framgångar i postorderbranschen.