fredag 6 oktober 2017

FONZIES MOTORCYKEL PÅ MUSEUM

Gästinlägg från Bengt Carlén

Minnesgoda bloggare minns naturligtvis TV-serien Happy Days eller ”Gänget och jag” på svenska. Åtminstone i USA gick den mellan 1974 och 1984 och är tänkt att utspela sig i det sena 1950-talet.

Serien kretsar kring familjen Cunningham och deras inneboende Fonzie som spelas av Henry Winkler, idag framstående producent och regissör i film- och TV-branschen. Han skulle kunna bära upp hela serien men har också god hjälp av sonen Richie som spelas av Ron Howard som i det riktiga 1950-talets slut var barnskådespelare i The Andy Griffith Show. Idag är han filmregissör i den högre skolan.

På lån sedan en tid tillbaka i San Diego Automotive Museum finns den Triumph motorcykel som Fonzie alltid körde, hans skinnjacka och dessutom hans vita T-shirt.Den berömde mc-byggaren och stuntmannen Bud Ekin byggde för TV-serien upp tre identiska Triumph Trophy TR 5 Scrambler av 1949 års modell och det är en av dessa som idag ägs och har lånats ut av samlaren Michael Eisenberg som bor i Beverly Hills, Los Angeles.Inga kommentarer: