onsdag 12 april 2017

Mercedes-Benz SILVERPILEN

Gästinlägg från Bengt Carlén

Världens snabbaste seriebyggda sportvagn – så beskrev Philipsons i Karlstad Bilaktiebolag den extrema sportvagn som de hade förmånen att ha som dragplåster på sin utställning i Karlstad i november 1954.

Marknadsfördes både som SILVERPILEN  och 300 SL men skall inte förväxlas med den ”riktiga” 300 SL, dvs måsvingemercan med modellbeteckning W198. Något påminde de väl om varandra , måsvingedörrar hade båda, men den ”riktiga” 300 SL hade en betydligt mer avancerad design. W194 var Mercedes-Benz modellbeteckning för Silverpilen och att bilen var seriebyggd går väl inte att förneka om tio exemplar anses som serieproduktion.

Annons från ett både skrynkligt och fläckigt exemplar av Nya Wermlands-Tidningen lördagen den 13 november 1954. Med tanke på att de flesta värmlänningar vid denna tidpunkt förmodligen var glada om de kunde ha råd med en sliten förkrigsbil var Silverpilen nog höjden av lyx och framtidstänkande.AB Nordiska Beklädnadskompaniet, Ulricehamn

Reprisinlägg från 2012

Del 3

Mer femtiotal än på bilderna nedan blir det inte... för Larssons del varade 1950-talet i runda slängar mellan 1955 och 1963 och - i något fall - fram till högertrafikomläggningen. Efter det blev det ingen vidare ordning på saker och ting...
AB Nordiska Beklädnadskompaniet, Ulricehamn

Reprisinlägg från 2012

Del 2

Snyggare än så här blir det sällan. På nästa våning... förlåt - i nästa inlägg - blir det dambaddräkter, fritids- och campingartiklar m m.

AB Nordiska Beklädnadskompaniet, Ulricehamn

Reprisinlägg från 2012

Det är hög tid att göra sina vår- och sommarpostorderinköp. AB Nordiska Beklädnadskompaniets katalog 1958 är därvid en utmärkt inköpskälla.

Från den tiden som allt var snyggt - fast dyrt var det. Jämför gärna HÄR och HÄR: