onsdag 7 januari 2009

Hembränning

Min åsikt är, att man inte skall slösa med svordomar samt andra olämpliga uttryck utan endast använda dessa när det verkligen behövs! Även om Larsson inte direkt är något föredöme när det gäller att vara ett föredöme så försöker han så gott det går - både i skrift och tal.

Men som sagt, när jag skulle börja med hembränning med hjälp av en sk nyinköpt cd-brännare, då var det läge! Denna helvetesmaskin till cd-brännarehelvete höll på att driva mig till vansinne. Helvetes, förbannade apparat alltså!

Själva vitsen med att bränna skivor bör ju vara att man väljer ut dom bästa låtarna på sina - och för all del - lånade skivor och bränner ner dom på en cd avsedd för tex bilen!? Ambisiöst valde jag ut en av mina bästa cd-skivor - stoppade in den i en springa i datorn samt stoppade in en tom nyinköpt cd-skiva i en springa längre ner - allt enligt instruktionerna. Jag startade något som hette Nero och följde instruktionerna till "punkt och pricka", datorn jobbade på och synbart hade jag nu efter en liten stund en spelbar cd-skiva - och det var då helvetet började...

Vi provspelning var det knäpp tyst!!! På´n igen - följde instruktionerna till "punkt och pricka", datorn jobbade på - samma resultat. Tittade på den nya cd-skivaren i "utforskaren" och den innehöll bara ett fåtal "bite". Vad i svarta helvete!? Bara "genvägar"! Prövade nya grepp - inget resultat - bara fördärvade cd-skivor. Lyckades till slut få till en låt - stoppade in den i hemmastereon - fantastiskt, även där fanns en låt.

Stoppade in cd-skivan i hembränningsapparaten igen för att fortsätta. Vad i svarta helvete - skivan full!? Lärde mig så småningom efter ett antal timmar att det INTE gick att bränna en låt - ta ut skivan och tro att man kunde fortsätta. Helvete förbannade skit! En ide kom upp - varför inte använda återinspelningsbara skivor - då kunde man experimentera i lugn och ro... Ut i kylan... handlade... hem igen... Stoppade in en sådan CD-RW eller vad det nu hette och datorn vägrade att acceptera. Erkände mig besegrad och stängde av och gick och la mig...

Nästa kväll beslöt jag mig för att förklara krig mot datorn, Nero samt hembränningsapparaten - kosta vad kosta ville - det skulle få ta hela natten!!! Efter många försök lyckades jag framåt morgonen få till en återinspelningsbar skiva med mina favoriter. Trixet - visade det sig - var att ha två fönster öppna, ett med utforskaren och ett med bränningsfönstret och sedan "dra" över dom låtar man ville bränna.

Skivan fungerade fint i datorn o allt var frid o fröjd... stoppade in CD-RW-skivan i min hemmaanläggning och det lyste "Error" i fronten!!! Vad i svarta helvete???!!! Kokade morgonkaffe för tredje gången och gick igenom alla instruktioner en gång till! Tja, på ett ställe upplystes det om att CD-RW-skivor INTE gick att spela på äldre CD-spelare!!! Jag fann mig i detta och bar ut cd-skivan till bilen och den fungerade perfekt.

En person i bekantskapskretsen som sysslar med musik i digital form påpekade att skivor som skulle spelas i bilen kunde med fördel brännas i MP3-format - då skulle man få plats med flera hundra låtar på en skiva o det lät ju bra. Mina svårigheter att få till detta skall inte närmare beskrivas då jag jag känner att blodtrycket stiger men det var samma problem där som ovan men till slut fick jag till det även det.

Julen är över...Julen är över - äntligen tycker en del. Larsson är lite kluven - det är trevligt att träffa familj o vänner men han tycker inte om allt jäkt som folk håller på mé... Kompisen Knut tycker att julen lika gärna kan avskaffas - i all den stund som folk till stor del har glömt varför vi firar jul... Knut har en poäng där...

Hur som helst - vi tackar tomten för i år genom att hedra honom med denna film och önskar honom tillbaka nästa år... Hej då tomten!

Edit 18:35. Knut fick ytterliggare en poäng då han försynt påpekar att: "om allt är som det ska, så ser vi tomten redan i år..." Ja ja, skall man märka ord så...