söndag 22 mars 2009

Yes diskmedel

Hur kan två reklambilder i samma ämne ge så olika signaler? Möjligen kan ungen på den nedre bilden vara kraftigt trött på "lena händer", "diskvatten", "Yes diskmedel" och kanske hundratals bilder? - Larsson inbillar sig i alla fall att det är samma unge...


Rowells - Carello Monza extraljus

...också från David, Tack!Rowells är ett postorderföretag som bildades 1945 i Borås av bröderna Bengt och Olle Rowell.

Ledning och de kommersiella delarna, samt IT- och logistik-kompetens finns i Stockholm. Den operativa verksamheten i Sverige, Finland och Danmark är kvar i Borås. Norska verksamheten har sin verksamhet utanför Oslo. Företaget har också ett eget callcenter i Danmark.

1980 köpte H&M företaget och drev det som ett fristående bolag fram till 2005, då inköpsavdelningarna för de båda företagen slogs ihop.[1] Under lång tid har H&M Rowells haft postorder i Sverige, Norge och Finland, men 1998 började de också med postorderförsäljning i Danmark.

Namnet Rowells tycks sakta försvinna, för postorderkatalogen heter numera bara H&M i de svenska katalogerna. Fortfarande är namnet H&M Rowells kvar på katalogerna i Danmark och Norge.

Det skickas varje år ut cirka 4 miljoner paket till konsumenter i hela Norden. H&M Rowells är Svenska Postorderföreningens (SPF) näst största medlem, med en omsättning på cirka 2 miljarder Kronor (2005).

Källa: Wikipedia

Allmänco - Co-Driver extraljus

Min vän David skickade bilder på extraljus från 1968. Skulle tro att gårdagens lågpris motsvarar dagens högkvalité när det gäller tex extraljus. I alla fall om man tittar på bilderna. Krom och stål till skillnad mot dagens plast... Men "vanliga" glödlampor på tex 55W var ingen höjdare...

Allmänco startades i Borås av bröderna John och Erik Pedersen och blev ett av Sveriges första stora postorderföretag inom konfektionsbranschen. Företaget byggde ett hus som kallades Allmänco-huset som med tiden blev granne med Algots stora fabrikskomplex. Efter några år lämnade John företaget för att i stället hålla på med Konst, Antikviteter och Kuriosa.

Källa: Wikipedia

Söndag den 22/3 -09

Anita med sin blogg FTW hälsas välkommen att följa Larsson.