torsdag 26 mars 2009

Besöksräknare

http://www.utvecklarna.se/ gav upp häromdagen som besöksräknare vid 5700 någonting! Som komplement lade jag upp en räknare hos: http://whos.amung.us/ och dom räknar som "hej kom och hjälp mig". Har man tex fått fem kommentarer av fem olika besökare så bör det registrerats mer än tex två besökare!? (men kartan är snittsig).

Provar nu idag en räknare från susnet.se - verkar fungera då den i skrivandets stund räknat till 20 besökare hitintills i dag (Larsson tycker om räknare som reg. många besök ;-) .

Hur gör Ni, kära besökare?

Klimathysterin

Har nu i en hel månad hört diskussionen i radio o i andra sammanhang ang lördagens "Släck ljuset-fest".

Nu skall vi i alla sammanhang resa-, köra-, elda-, äta-, handla-, skita klimatsmart! Ja, jösses! Larsson är ytterst tveksam till detta med "klimathotet" och har svårt att ta till mig detta att människan påverkat klimatet på ett så negativt sätt, som påstås i dag i de flesta sammanhang... I vilket fall som helst tror jag inte att det är möjligt att genom att satsa miljarder medvetet "ändra tillbaka" till det "gamla" vädret.

Man hör ofta att det är varmare, kallare, blåsigare, mer vatten, mindre vatten än på tex femtio år... det borde i rimlighetens namn betyda att det var varmare, kallare, blåsigare, mer vatten, mindre vatten för femtio år sådan..?

I ett längre perspektiv hittar forskare fler o fler tecken på att det alltid funnits tider tiotusentals år tillbaka - då det har varit varmare, kallare, blåsigare, mer vatten och mindre vatten! Detta kan ju då knappast var människans fel!?

Nej, Larsson tror att klimatförändringar är något som alltid funnits och något som människa måste leva med och framförallt inte försöka påverka.

Varför då denna hysteri? Ja, Larsson vet inte och förstår inte. Dom kritiska röster som finns får lite eller intet utrymme i etern. Min kompis Knut påminner om att det alltid funnits något som politiker funnit anledning att använda till att "skrämma" folk med. På 1800-talet var det fruktan för att hämna i helvetet eller skärselden om man inte levde "så eller si". Under 1900-talets första femtio år eller så, var det "Ryssen kommer" (min mormor var helt övertygad om att "ryssen" kommer "snart"). På 1950-talet var det kalla kriget och atombomber (något som iofs var ett reellt hot). På 1960-talet var det faran för istiden som skulle komma snart (medeltemp. sjönk då någon tiodel mellan åren 1961 och 1968). På 1970-talet var det oljan som skulle ta slut, snart! På 1980-talet var det skogsdöd och säldöden som var det stora tecknet på att jordens ödestimma var inne. På 1990-talet var det miljöförstörelsen som var hotet plus alla larmrapporter om än det ena än det andra... och nu är det alltså klimathotet!

Missförstå inte, miljöförstörning, nedskräpning, förstörelse av resurser av alla de slag är av ondo. Jordens resurser är inte oändliga och något som måste hushållas med och fördelas bättre.

Men, man måste vara kritisk till alla rapporter och i synnerhet mot datamodeller av alla de slag.

Varför inte använda dessa miljarder till att ge gamla, skolbarn, och handikappade mer resurser? Hjälpa jordens fattiga? Avsätta resurser till att anpassa människan till klimatet och inte tvärt om?

Nej, något släckande av lampor blir det inte på lördag. Larsson vägrar att medverka i denna hysteri som inte får någon annan effekt än att skrämma upp folk - vilket det iofs kanske är meningen att göra...