lördag 11 april 2009

Chevrolet 6400 -51

För några år sedan köpte Larsson en Chevrolet Lastvagn från 1951 i ett fyndskick och utan papper. Tyvärr hade den vandaliserats av några ungar som roat sig med att slå sönder hela vagnen - den hade enligt uppgift varit ganska OK när den ställdes ner.

Med hjälp av internet och goda vänner kom vi till modellbeteckningen på bilen troligen var Chevrolet 6400 då bilen hade kardanbroms som handbroms. Även hjulbasen tydde på detta.

En 51:a var det också då 1950 års modell saknade ventilationsruta och 1952 års modell hade dörrhandtag av typ "tryck på knappen med tummen" eller "push button type" till skillnad mot 1951 års modell som har handtag som manövreras genom att trycka detsamma nedåt. Maxlasten var enligt skylt på bilen hela 4315 kg.

Som vanligt när det gäller gamla bilar "pratas" det mycket om dess historik. Först påstods det att bilen hade ägts av en fiskhandlare i västra Värmland men vid kontakt med den föregående ägaren - som tydligen hade köpt bilen av sonen till den ursprungliga ägaren - var han bärhandlade och hade enbart haft bilen inregistrerad "några veckor" varje år i samband med bärsäsongen. Dessförinnan hade den varit en kronbil.

Det påstods vidare att bilen har en utbytesmotor som inte skall ha gått mer än 2000 mil men detta påstående tillbakavisades av den tidigare ägaren. Däremot kunde bilen vara en lågmilare pga dess användningssätt och därav har ryktet uppstått om utbytesmotor. Att bilen kunde vara en lågmilare tydde dess goda! skick, dvs den verkade inte vara sliten i tex bustningar, fina pedalgummin m m.
Den föregående ägaren kunde också medela att dom saknade bakhjulen satt på en traktorvagn och den saknade bensintanken hade demonterats för att tjänstgöra i en båt!

Nå, för att göra en lång historia kort så valde jag att sälja vagnen - fick ett bra bud och den såldes. Köparen såg inga som helst problem med att ställa i ordning detta objekt... i all den stund som han hade en GMC stående som han tänkte ta drivlinan ifrån... hytten skulle behållas som den var ett lite lagning och montering av rutor... än har jag tyvärr inte sett vagnen i trafik men hoppas fortfarande...

Dansbandsgala

Hörde att det var dansbandsgala på gång i Charlottenberg.

Larsson vill inte vara sämre utan anordnar en "minigala" med denna musikform som vi älskar att hata... Som ett litet påskpyssel har det smugit sig in en joker i form av en dansbandsparodi... eller var det fler än en? Larsson virrade till det lite bland htmlkoden... avgör själv... Personligen anser Larsson att gränsen mellan parodi och seriositet är hårfin när det gäller dansband...

Dansbandsfabriken


Lasse Stefanz/Christina Lindberg - Hela livet med dej


Streaplers - Bara femton år


Antons Orkester - Dansa dansa (Ingmar Nordströms cover)