torsdag 16 april 2009

Nollresultat för Nokia

Läser i tidningen Mobil om Nokia:

"Den före detta vinstmaskinen Nokia som radat upp den ena storvinsten efter den andra i flera år i rad har nu sett sin vinst försvinna. Under årets första kvartal rasade omsättningen medan vinsten kollapsade helt... Vinsten efter skatt blev ynka 4 miljoner euro..."

På radio idag sa dom att förlusten var 130 miljoner. Hör samtidigt på TV nu att "vinsten är raderad"! Låter i alla media som om Nokia i stort sett är konkursfärdig!? Har man gått med miljardvinst i år efter år är en förlust på 130 miljoner inte så mycket att bråka om - eller var det en vinst på 4 miljoner euro? I artikeln i Mobil framgår också att "Nokia står rustat inför årets andra kvartal med 8,1 miljarder euro, motsvarande 90 miljarder kronor, i likvida medel".

Vad skall man tro på?

Rökfritt!?

På kvällen, tisdagen den 14/4, efter moget övervägande rökte Larsson sin (förhoppningsvis) sista cigarett!

Vadan nu detta - sluta med något som i så många år ingått i Larssons image? Saken är den att jag upplevde rökningen som mest ett besvär på slutet; hålla reda på tobaken och cigarettpapper, dvs inte glömma hemma, komma ihåg att köpa, leta reda på ställen som man får röka på, det är inte hälsosamt, det är dyrt! 800 :- i månaden av beskattade surt förvärvade kronor och som någon skrev någonstans - "jag vill inte betala skatt två gånger", det har tidigare inte funnits någon större motivation samt sist men inte minst - det smakade i stort sett inte bra längre!

Har nu laddat upp med div "plåster" och tabletter med hjälp av apoteket och det går förvånansvärt bra... i skrivandets stund har jag varit rökfri i snart två dygn efter att ha rökt i nästan 45 år! - nåja höll uppe några år på 1980-talet när barnen var små...

I dagens pengar har jag rökt upp: 800:- x 12mån = 9600 x 45 år = 432 000:- !!! Blir en skaplig bil eller något liknande det!!!