torsdag 2 juli 2009

Bakrutereklam

Alla fordon hade - och har väl? - reklam för återförsäljare eller importör i bakrutan i form av en dekal av något slag?

Hur som helst - på en bilträff för en tid sedan såg jag en dekal på en 1950-tals Opel där det stod "En Ny Opel från General Motors International" eller något liknande (detta utförande borde vara innan den så vanliga dekalen "Opel - en General Motors Produkt"). Detta borde då gå att översätta till en Ford ansåg jag! Den rätta dekalen på min Ford var väl: "En Ford är en Ford för Ford har resurser" men det lät inte riktigt bra tyckte jag...

Satte mig vid datorn och experimenterade med typsnitt och stilar och fick till: "En Ny Galaxie 500 från Ford"... sedan i väg till "Nisse" som gör dekaler m m... blev ganska bra och alltid retar det väl någon?


Arvikafestivalen

Varje år invaderas vår lilla stad av "konstiga" människor, iofs ofta trevliga, men ofta konstigt klädda och som lyssnar på konstigt oväsen som de kallar musik...

Det är dags för Arvikafestivalen... hela staden är uppochnervänd, det vimlar av poliser och ordningsvakter och berusade människor. De kommer i hordar, per bil, buss och tåg... ligger i drivor efter väggarna. Lokalbefolkningen gör utflykter (även Larsson), tittar och gör stora ögon... somliga gör stora pengar... gator är avstängda, bilar överallt, omöjligt att komma fram... Alla säger att det är bra, men Larsson har inte fattat varför det är bra och för vem?

Hundtvätt

Så här mitt i värmeböljan är det viktigt att vi inte glömmer bort våra hundar! Även de behöver kylas av då och då.

Vad kan vara bättre att kyla av en hund än att passa på att göra en hundtvätt? Vad behöver man då för att på rätt sätt utföra detta hantverk? Larsson som är en van hundägare och en stor hundvän visar så gärna... detta behövs:

1 En hund.

2 En badbalja i rätt arbetshöjd.

3 Rinnande vatten - gärna trädgårdsslangen.

4 Ett oömt underlag - gärna garageuppfarten.

5 Hundschampo och en bra borste.

6 Ett glatt och hurtigt humör.

7 Ändamålsenlig klädsel.

Därefter tvättas hunden på valfritt sätt... skölj därefter noga!

PS I samband med detta inlägg och tillhörande tvätt och fotograferande m m blev det lilla livet så våt, kall och uppskrämd av det hela så Larsson var tvungen att vira in henne i en stor handduk och torka noga, noga... trösta och torka igen... men vad gör man inte för ett blogginlägg?