söndag 28 mars 2010

Meddelande till alla kvinnor

Vi män hör alltid "reglerna" från den kvinnliga sidan. Här är reglerna från den manliga sidan. Detta är våra regler! Notera att alla är numrerade "1" MED AVSIKT!

1. Lär er använda toalettringen, du är en stor flicka. Om den är uppe, fäll ner den. Vi vill ha den uppe, du vill ha den nere. Du hör inte oss klaga över att du lämnar den nerfälld.

1. Söndag = sport. De är som fullmånen eller tidvattnet. Låt det vara!

1. Shopping är INTE en sport. Och NEJ, vi kommer aldrig att se det på det sättet.

1. Att gråta är utpressning.

1. Fråga om du vill nåt. Låt mig förtydliga: Subtila gliringar funkar INTE! Tydliga gliringar funkar INTE! Uppenbara gliringar funkar INTE! Säg bara vad du vill!

1. JA, och NEJ är fullständigt acceptabla svar på de flesta frågor.

1. Kom till oss med problemen om du vill ha hjälp att lösa dem. Det är det vi gör. Söker du sympati så har du dina flickvänner, det är de dom är till för.

1. Huvudvärk som varar i 17 månader är ett problem. Sök upp en doktor.

1. Det går inte att ta upp något vi sade för 6 månader sedan i en diskussion. Faktum är att alla kommentarer som är äldre än 7 dagar har passerat bäst-före datum och är INTE giltiga argument i en diskussion.

1. Om du inte vill klä dig som en Victoria's Secret-flicka, begär då inte heller att vi ska agera som såpoperaskådisar.

1. Tycker du att du är fet så är du antagligen det. Fråga inte oss.

1. Om något vi säger kan tolkas på två sätt och det ena sättet gör dig arg eller ledsen, då menade vi de andra...

1. Du kan antingen fråga oss om vi vill hjälpa till med något eller säga att du vill ha det gjort, INTE båda. Om du redan vet hur man ska göra det på bästa sätt, gör det då själv.

1. Om möjligt, vänligen säg det du vill säga under reklampausen.

1. Christopher Columbus behövde inte vägvisning, inte vi heller.

1. Vi män ser i 16 färger, som Windows standardinställning. Persika till exempel, är en frukt, inte en färg. Pumpa är också en frukt. Vi har ingen aning vad malva är.

1. Om det kliar någonstans så kliar vi tillbaks. Sådana är vi

1. Om vi frågar vad som är fel och du svarar "Inget" så kommer vi att agera därefter. Vi vet att du ljuger men det är helt enkelt inte värt strulet.

1. Om du ställer en fråga du egentligen inte vill veta svaret på förvänta dig då ett svar du egentligen inte vill höra.

1. När vi ska ut någonstans så duger i princip allt du väljer utmärkt att bära.

1. Fråga oss inte vad vi tänker på om du inte är beredd att diskutera ämnen som baseball, vapenutformning eller monster trucks.

1. Du har nog med kläder.

1. Du har för många skor.

1. Jag är i form. Rund är en form.

Tack för att du läst detta; Ja, jag vet, Jag kommer att få sova på soffan i natt, men visste du att män inte bryr sig så mycket om det, det är som att campa.

En tesked efter maten

Vad sysslar han med den där Larsson?

Många ställer sig nog frågan: vad sysslar han med den där Larsson egentligen? Sitter han ständigt och dreglar över gamla bilder, sorterar och scannar, kikar på bilder med förstoringsglas för att försöka att identifiera personer, läsa reg.nummer och grunnar på om det kan vara en gammal Volvo eller kanske en Chevrolet som syns på den suddiga bilden?

Ja, det är precis vad han sysslar med... i alla fall ganska ofta... har tusentals bilder av varierande kvalité från gamla räddade arkiv, mestadels då föreställande gamla bärgningsbilar, ambulanser eller mer vanliga bilar, gärna då krockade... ja ja, vi har alla våra problem att dras med...

Ett exempel visas nedan - en bildserie som troligen föreställer Svensk Räddningstjänsts personal m m från Gävle som jag fått av min vän Thorben i Gävle och som skall scannas av och sorteras in i någon mapp.