måndag 19 november 2012

Ford Fairlane Victoria -56

Repriserar den här bilden från 1971 på Forden med den annorlunda färgsättningen...

Martin, kommenterar bilden att han har en uppgift om att bilen levererades så här ny! Kan detta vara möjligt? Kan någon lokal återförsäljare fått för sig att piffa upp sin/sina bilar så här? Någon som sett något liknande? Intressant uppgift är det i alla fall.

Se kommentarer.

(Apropå Ford så finns en intressant annons här: http://raggmunkoflask.blogspot.se/2012/11/ford-55.html)

Fotograferad i Södertälje 1971.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ytterligare en av AW:s guldbilder. Femton år gammal Ford 56 med en för mig aldrig tidigare skådad färgsättning, men det ser bra ut. Undrar om det är fotograferat vid en tidig MHS-marknad?

/Mikael

Larsson sa...

Ja det är en MHS-marknad.

Anonym sa...

Såg denna bil i Skokloster, augusti 1975. Ägaren?? påstod att bilen lackerats så här innan leverans,i Sverige när den var ny. Notera "dunderpippin" under v-listen, och den smala aluminiumlisten på dörren.
Martin

Larsson sa...

Tack Martin, det var intressant information.

Grandprix 63 sa...

En teori till färgsättningen:
Kan det vara så att vagnen blev transportskadad i samband med Atlantresan och man därför såg sig nödgad att lackera på detta egendomliga vis? Den krökta listen ser med all rätt "hemmagjord" ut, kanske av återförsäljaren?

Larsson sa...

Fast GP63 - den nya bilen kunde väl lika gärna ha reparerats fackmannamssigt?

Grandprix 63 sa...

Reparationen, om nu någon förekom, var med största säkerhet fackmannamässigt utförd. Likaså lackeringen. Det är själva listen jag tyckte såg hemmagjord ut på den annars mycket fina vagnen.

Larsson sa...

Nja GP, det var nog jag som virrade till det lite. Jag menar att om vagnen reparerades när den var ny så kunde man väl lika gärna lackerat som original i stället för att konstra till det? Det blir spännande att se om det dyker upp fler uppgifter om bilen...