söndag 10 juni 2012

Nybilskänsla

Ett trix för att behålla nybilskänslan på sin vagn är att se till att tex skyltbelysningen i bakluckan m m är fräsch. Efter några år så tränger damm och smuts in bakom bakluckehandtaget och skyltbelysning, och då på sådana ställen där man inte kommer åt att tvätta - inte ens med tops.

Alltså bör man plocka isär prylarna då och då, var tredje år eller så är lagomt. Larsson gjorde detta för andra gången i går på sin bruksvagn som nu i dagarna fyller sex år.

Skyltbelysning är efter några år "dassig" och bakom handtaget till bakluckan är det smutsigt.

Alltså, upp med bakluckan. Demontera inredningen. Plocka bort lyfthandtag och emblem. Gör rent från smuts. "Diska" glasen till skyltbelysning. Vaxa alla lackerade ytor - även inuti luckan. Innan man sätter tillbaka inredningen bör man lämpligen spruta rostskydd in i alla skrymslen. Duger bra med vanlig motorolja och smörjkannan om man inte har något annat till hands. Smörj även alla leder till öppningsmekanismen, centrallås m m. Alla skruv som sitter monterad i plåt bör doppas i rostskyddsmedel eller motorolja innan montering. Gör man detta så slipper man upprostade bakluckor

Nya glödlampor är ett måste när man ändå har isär.

Så där ja, mycket bättre.

I samma veva bör man plocka bort reg.skylten och göra rent och vaxa bakom skylten.

1 kommentar:

Tony sa...

Bra tips, men med åren blir det mindre och färre gör-det-själv åtgärder för mig.