lördag 19 januari 2013

Scania Vabis -52

Uppdaterat 130119

I en tidigare version av detta inlägg skrev jag som om nedanstående foto visade en och samma buss. Ulf Fernestad påpekade (se kommentarer) att det är två olika bussar.

Fernestad skriver att den svartvita bilden visar en helt ny buss från 1952 med sexcylindrig motor. Färgbilden - visar en 53:a med åttacylindrig motor. Fast vita däcksidor har icke den bussen och utanför bussgaragen vid Palmviken, Arvika står den (idag ett köpcentrum). I bakgrunden syns även Auto-Materiel som sålde Ford. Som sagt - se även kommentarer.


6 kommentarer:

Perra sa...

En elegant och vacker buss!

mullis sa...

faan vilka fina bussar,

Unknown sa...

Helt klart två fina vagnar från GDG,fotona visar två olika vagnar den svartvita är från 1952 och är den 1:a av fem och den enda med en sexcylinder motor (B63). Färgbilden visar en från 1953 och med en 8:a under huven

Larsson sa...

Ooops, det är inte samma buss! Höll på att fråga vad för mer skillnad det var mer än motorerna och såg då dörren lägst fram till höger och antalet fönster på sidan! Torkare på "övervåningen" saknas med på nedre bilden. Säker fler saker. Tack för påpekandet. Uppdaterar!

Tony sa...

Ser att den undre bussen är något längre än den övre, om inte annat på stripningen framför framhjulen. Kanske axelavståndet är det samma. Förarinsteget på den undre är något mindre och lägger framför främre hjulhuset.

Larsson sa...

Den nedre bussen har även keps över rutorna på övervåningen.