söndag 1 januari 2012

Backspeglar (inre) - 1965

Vintern 1956-57 köpte Stig Hjärn en splitter ny Ford Crown Victoria

Bilen används måttligt och enbart sommartid under 1960-talet för att på 1970-talet ställas ner. På våren 2011 säljer den nu drygt 80-åriga Hjärn sin fina bil med 6000 mil på mätaren då han inte har tid! med den. Historien beskrivs i senaste numret av Bilsport Classic.

Man har ju "alla tider" hört talas om äldre amerikanare som ägaren köpt ny och av någon anledning inte kör med. Här i Värmland skall det stå en Ford Crown Victoria i Gräsmark och en Ford Custom -57 utanför Borgvik. Det får vara som det vill med detta men nu bör det väl snart vara slut på dessa fynd? Att köpa en ny bil för tex 20 000 :- på 1950-talet var inte alla förunnat utan måste föregås av en lång tids sparande (på den tiden var det inte bara att gå till banken) eller möjligen ett arv.

Dessa ynglingar som hade möjlighet att köpa en ny dyr bil är idag i 85-90-årsåldern och bör väl i rimlighetens namn inte vara kvar i ett större antal. Oavsett vilket är det roligt att få läsa denna sorts artiklar om äldre gentlemäns vagnar som tagits om hand som en baby i alla år.

Vintern är här...

...och vad kan vara mer passande än att årets första snö kom på årets första dag? 

Så här såg det ut i Larssons trädgård och på gatan i morse.