söndag 15 januari 2012

DeSoto -56

DeSoto står det på huven fast Larsson tycker nog att det ser ut som en Plymouth -56 i finkostym. 

Kan detta vara en exportmodell eller något som ANA kokade ihop?  Klart är i alla fall att vagnen befann i Gnesta... i alla fall 1971. Antar att någon av Larssons läsare vet bättre.

Den gamla kvarnen

Eller? Föreställer bilden ett sågverk? Fast vart är i så fall vattenfallet? Kanske det är något helt annan byggnad.

Det sägs ju att en gammal bild berättar mycket men de ställer också många frågar som de ovan tex. Denna bild finns i Larsson arkiv och jag vet ingenting om den.

Vad ser man då? En gammal illa medfaren byggnad av trä.Verkar vara tillbyggd i omgångar. Den vänstra delen verkar var mer välgjord. Den högra mer nergången. Eller håller man på att riva byggnaden? Eller reparera? Ett upplag av nytt(?) virke ser ut till att finnas till höger i bild. Ett rör upp genom taket tyder på en värmekälla. I bildens högra nedre del finns något som kan vara en bäck? Finns inga stuprör och inga stuprännor.

Byggnaden ser ut till att ligga långt ute i skogen men man vet ju inte hur det ser ut bakom fotografen. Finns som sagt ingen uppgifter om bilden men det är inte osannolikt att bilden kommer från Värmland.

Vilket år kan bilden vara tagen? Verkar inte finnas några riktiga vägar fram till byggnaden utan endast något som man med god vilja kan kalla körväg, dvs med häst och kärra, möjligen vagn. En del övriga omständigheter finns som tyder på 1910-tal.

Någon som vet något om en sådan byggnad eller har en åsikt - allt är välkommet.