lördag 11 februari 2012

RKN-bilder från Nils Sundqvist

Nils Sundqvist har haft vänligheten att skicka mig ett trettiotal bilder från sin fars verksamhet vid Räddningskåren, Eskilstuna.

Ett smakprov visas här och fler bilder kommer så småningom. Det är förresten Nils Sundqvist själv som införd uniform poserar längst till höger på den första bilden.


Nikon D5100

Har länge tänkt att köpa en "riktig" kamera men inte riktigt kommit till skott. Det är också svårt att välja i detta oöverskådliga utbud som finns på marknaden - i all den stund som man väldigt lite begriper sig på fotografering och alla konstiga tekniska uttryck och finesser som finns idag.  

Kravspecifikationen var att kameran skulle vara lättskött, ha inbyggd videokamera samt möjlighet att kunna ta bra bilder på nära håll, typ fotoalbum och div dokument osv... samt inte vara för dyr. Skulle helst även vara av fabriket Nikon då en familjemedlem äger en Nikon D60 och också hjälpligt kan med den. 

Min fotohandlare plockade fram något som hette Nikon D5100 och som väl uppfyllde mina krav - fast den  kostade som en bättre begagnad bil. Köp blev det i alla fall och framtiden får som vanligt utvisa om det blev ett bra köp. Nu gäller det bara att sätta sig in i alla finesser och lära sig vad alla knappar är till. Som väl är finns det en stor knapp som det står "AUTO" på så det löser sig nog.

Synpunkter och tips tas tacksamt emot.