lördag 8 september 2012

Familjedag på Volvo Construction Equipment, Arvikafabriken, del 2

Några blandade bilder från Arvikaverkens museum föreställande maskiner som tillverkats vid, eller har anknytning till Arvikaverken. Kommentera gärna Ni som har använd någon av de visade maskinerna eller vet vad de använts till.

Det har även smugit sig in en Mitsubishi - någon som ser den?


Familjedag på Volvo Construction Equipment, Arvikafabriken

I dag anordnades det familjedag på Volvo Construction Equipment, Arvikafabriken, Arvikaverken  eller bara "verken" som fabriken kallas i folkmun.

Fabriken tillverkar idag hjullastare i olika storlekar. Tidigare tillverkades det allt från bandvagnar och till skördetröskor och andra lantbruksmaskiner.

Klockan 10.00 hängde Larssons på låset för att bli insläppta och bli välkomnade av platschefen som stod uppe på fabrikens stolthet - en L350F. Fabriken är stor och det fanns mycket att titta på - tyvärr var insidan av fabriken belagd med fotoförbud, undantaget var museumet som kanske var den trevligaste biten för Larsson (mer om detta i annat inlägg). Fabriken är ett föredöme när det gäller att ha det snyggt och rent på både in- och utsidan.

Frågan är dock om inte Arvikaverken med sina erkänt utmärkta produkter och med sin erkänt välskötta anläggning skulle kunna skapa en familjedag på egna förutsättningar utan dånande popmusik, ponnyridning, polis- och brandkårsuppvisning, veteranbilar, modellflyg och modellbåtar och annat som man kan beskåda nästan vart, och när som helst? Men det skall tydligen vara så nu för tiden...

Förutom detta så var det en trevlig tillställning, vilket gjorde det till ett trevligt besök som Larsson gärna gör om.

Kom man tidigt så fanns det lediga platser på den stora personalparkeringen.

Ordning och reda.

L350F - kostar fem mille + moms!

Provkörning för de som ville. Hjälp fanns för de som ville men inte riktigt kunde eller vågade.

Fanns även gröna maskiner för de kunder som  önskar detta.

I de gröna maskinerna finns en del spännande extrautrustning. 

Arvikaverken har en snygg och välordnad utemiljö.

Finns maskiner i alla storlekar.