söndag 24 mars 2013

Bäva månne originalivrare...

...men här skall det byggas rallybil av Forden! Nej då, så illa är det väl inte, fast lite inspirerad har Larsson blivit av alla retrobyggen man ser... bakgrunden är ju den att jag letat länge efter passande extraljus till min Galaxie - något som verkade omöjligt att hitta. Man ser då o då tex nya fina Marschall, men de kostar skjortan och inte kan man hänga på billiga begagnade, rostiga ljus med rostiga eller silvermålade reflektorer heller. Nya plastiga extraljus var heller inte aktuellt då de rakt inte passar på en gammal vagn. Det fanns fö faktiskt originalextraljus från Ford att köpa när vagnen var ny men de är ju omöjliga att hitta - lika bra är det då de inte var speciellt snygga.

Nästan som vanligt fanns hjälpen närmare än man tror. Biltema av alla ställen hade "riktiga", tunga och gedigna extraljus i kromad plåt. En tur till Karlstad under dagen resulterade i fyra nya fjärrljus som kommer att monteras så småningom under våren. Vår o vår ja, det blir kanske under midsommarhelgen med det vädret vi har nu som monteringen sker.

Väldigt många körde under 1960-talet med extraljus på sina usa-bilar och Larsson hade fyra sådan på de flesta vagnar under 1970-talet så varför inte i dag? Och på den vanliga uppkomna frågan som man får höra - nämligen; "He he, vilken tävling skall du ställa upp i då, he he..." blir det självklara svaret; Midnattssolsloppet 2014 ;-) !

Resultatet borde bli ungefär som på bilden längst ner. Observera dock att lamporna som manupulerats in på bilden är av en annan modernare typ - det var de jag hittade på nätet som var avbildade framifrån.Understundom händer det...

...att Larsson tar sin bil och drar i väg planlöst och utan mål. Dagens fråga blir då? Var är den nytagna bilden tagen? Någon som vill gissa eller tom vet direkt?