måndag 9 december 2013

Snöskottaren - på sjön

1:e december. Skrevs ut från sjukhuset efter ett halvår. Jag mår bra nu. Domaren och doktorn säger att om jag eldar en gång till kommer jag kanske aldrig ut igen. Det är bra, domaren och doktorn är förståndiga människor. Svärfar säger att allt det gamla är glömt. Harry säger det samma. Jag älskar svärfar, Harry och min fru. Svärfar säger att jag nog inte skall ha hus.

Min svärfar som älskar sin dotter har gett oss pengar till en segelbåt - en helt ny fin sak - det är ut på havet jag behöver, långt från saker som kan irritera mig. Vi skall ta en tur långt ut på havet. Det skall bli skönt. Det är det jag behöver. Svärfar insisterade på att Harry skall följa med på första långturen. Det låter bra, Harry är en bra vän.

9:e december. Packade båten med mat för sex veckor. Jag bekantade mig med båten. Harry fick en egen hytt. Vi for ut under eftermiddagen, detta är livet. Hoppas att det börjar blåsa rejält nu!

10:e december. Vi vaknade upp till en underbar syn, ett stort härlig hav väntar på mig. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att skaffa båt var det bästa jag någonsin gjort. Började äntligen blåsa på eftermiddagen.

12:e december. Det slutade att blåsa under natten. Vilken besvikelse. Harry säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få mera vind. Ingen vind med en segelbåt skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på resan kommer vi att ha haft så mycket blåsväder att jag kanske aldrig vill se havet igen. Jag tror inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han är med oss.

14:e december. Vind, underbara vind! Det blåste 20 sekundmeter i natt. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att hissa segel upp och ner. Detta är livet! Vinden mojnade inte på morgonsidan. Jag insåg inte att jag skulle behöva jobba så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e december. Blåste hårt hela dagen. Frugan vill att jag skall binda fast mig så jag inte ramlar i havet men jag tycker det verkar löjligt. Det blåser faktisk inte orkan.

16:de december. Full storm i morse. Föll omkull på däcket när jag tog ner segel. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme... Roligt.

17:e december. Fortfarande nästan orkan. Det går inte att laga mat eller koka kaffe, blött, kallt och jävligt. Ramlade i havet en gång - skulle nog ha bundit fast mig men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Kallt och jävligt är det. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl på min egen båt.

20:e december. Regnet slutade i dag men blåser fortfarande som fan. Mera jobb med segel och inget kaffe och ingen sömn, vill sova. Harry säger att man inte får slappna av i hårt väder, det kan vara farligt. Jag tror Harry ljuger!

22:e december. Harry hade rätt om att det skulle vara storm länge. Lugnade sig lite så jag fick sova att par timmar sedan kom den jävla stormen tillbaka. Ont i händerna efter allt slit med rep. Tampar heter det säger Harry. Han skall alltid vara så märkvärdig, jag tror att han ljuger!!

23:e december. Bara lite vind idag. Men kallt och regnigt. Frugan serverade kall mat igen! Hon säger att Harry sagt att det är farligt att sätta på gasolen när det blåser. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det innan vi for ut? Hon säger att hon gjorde det men jag tror henne inte. Harry och kärringjäveln har naturligtvis kommit överens om att plåga mig, Harry och kärringjäveln ljuger!

24:e december. Det blåste så ini helvete inatt, sedan kom det skyfall och sedan frös dom där jävla seglen. Det var omöjligt att få någon ordning på dom. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som sålde denna jävla segelbåt så skall jag ta tag i pungen på han och hissa upp han i masten. Får jag tag på svärfar så skall skall jag kasta honom i havet - med ankarhelvetet bundet i fötterna på gubbjäveln! Jag vet att det jävla psykot sitter hemma nu och myser när han ställt till ett helvete för mig. Tanten ville att vi skulle sjunga för att få upp humöret! Är hon helt tokig?

25:e december. God jul. Blåst hela natten. Tanken på att gå ur sovsäcken får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar båtar!! Svärfar ringde för att höra hur det var. Bad honom att dra åt helvete och kastade satelittelefonhelvetet i sjön. Harry sa att det var dumt ifall vi skulle råka ut för ett nödläge. Nödläge, vad i helvete kallar han detta då? Semester? Harry säger att det inte är någon värre storm inte, han hade varit med om mycket värre utan att det har varit någon fara. Harry ljuger.

26:de december. Fortfarande storm. Vad fan skulle jag ut på sjön för, jävla hav!! Och allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna... och Harry med!

28:e december. Fortfarande storm. Satmaran kom med varm kakao, är hon helt blåst, det är kaffe jag vill ha, med rom i. Harry säger att vi inte har någon sprit ombord! Satmaran och Harry gör mig galen.

29:e december. Fortfarande minusgrader. Harry säger att jag vi måste hacka is annars kan båten bli för tung. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

30:e december. Hela båthelvetet har frusit ihop... Harry och kärringhelvetet knackar is och jag tuggade hela dagen på ett fruset rep för att försöka bli varm i detta ishelvete.

31:e december. Kastade Harry i sjön. Frugan satte i livbåten och hämtade upp honom. Sedan stack dom. Jävla idioter, varför sa dom inte att det var motor på livbåten så att jag hade kunnat komma från denna jävla båt? Idioter! Harry skulle ringa kustbevakningen skrek han. Jävla idiot, gör det du om du törs, skrek jag tillbaka. Pucko!!!

Kustbevakningen kom med helikopter och frågade i högtalaren om jag behövde hjälp. Jag sköt mot dom jävlarna med signalpistolen. Jävla pucko, klart jag vill ha hjälp. Dom skulle skicka en båt skrek dom i högtalaren.

1:e januari. Kustbevakningen kom med en båt. Jag sköt mot dom jävlarna med signalpistolen. Dom sköt tillbaka med kulspruta framför fören och ropade att jag skulle kasta pistolen och sträcka upp händerna. Jävla pucko, skjuta med luftvärnskanoner och hota mig på min egen båt. Jag skall anmäla dom jävlarna. Medans jag stod där med händerna uppe i luften som ett fån smög en upp bakom mig och kastade mig i däcket, sedan satte grabbhelvetet handfängsel på mig, Jävla idiot, hade jag varit några år yngre hade han åkt i havet precis som den där idioten Harry!

8:e januari. Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är jag fastbunden i sängen?