fredag 3 januari 2014

Anita Hegerland - Da er det skjønt og være til

Aage Samuelsen - Huset i Hallelujagaten

Ann Louise Hansson - Jag slutar aldrig älska dig

Bibi Johns
 • Bibi Johns, egentligen Gun Birgit Johnsson, född 21 januari 1929 i Arboga, är en svensk sångerska och konstnär.

  Biografi

  Bibi Johns började sin karriär tidigt. Hon sjöng på skolavslutningar hemma i Arboga och debuterade som trettonåring på ett Barnens dag-evenemang. Efter avslutad skolgång sökte hon till konstskola för att utbilda sig till reklamtecknare. I Stockholm kom hon i kontakt med den musikaliska showgruppen Vårat gäng som hon turnerade med i ett och ett halvt år. Sedan följde engagemang som vokalist hos Carl-Henrik Norin och senare hos Thore Swanerud.

  1951 reste hon till USA där hon fick engagemang på en nattklubb. Hon kom i kontakt med skivbolaget RCA Victor och fick sitt artistnamn Bibi Johns. Efter något år i USA lockades hon över till Tyskland där hon snabbt gjorde karriär. Bibi Johns var den första i raden av svenska schlagersångerskor som gjorde succé i Tyskland.

  I början av 1960-talet kom hon hem till Sverige för att turnera i folkparkerna och spela revy på Liseberg. På hemmaplan fick hon nu skivframgångar med låtar som Leka med elden, Bröllopet och Bibbi's Bossa Nova.

  Men det är i Tyskland Bibi Johns har haft sina allra största framgångar. Hon har varit programledare för flera tyska TV-program. Hon har även lett program i engelsk TV. Hemma i Sverige var hon programledare för Melodifestivalen 1983.

  Bibi Johns har även gjort karriär som konstnär. 1975 började hon på konstskola i München och har sedan haft utställningar i flera tyska städer.

  Filmografi

  1954 – Flicka med melodi
  1954 – An jedem Finger zehn
  1959 – La paloma
  1971 – Glückspilze

  Källa: Wikipedia