lördag 5 juli 2014

Hemkört


Marianne Rosenberg - Ich leg' mein Herz in deine Hände

Vivi Bach - Wenn wir zwei uns wiederseh'n
Vivi Bach (3 September 1939 – 22 April 2013) was a Danish film actress. She appeared in 48 films between 1958 and 1974.

Bach was born in Copenhagen, Denmark and died on Ibiza, Spain where she lived with her husband, the Austrian film actor Dietmar Schönherr.

Lys Assia - Oh mein Papa

Bosch cykelljus

Den ansvarsfulle velocipedryttaren ser redan nu i juli till att belysningen inköpts och kontrollerats innan höstens mörker!

Fast "standard" eller "lyx"? Den sparsamme kanske väljer standard medans den mer flärdfulle väljer lyx. Men betänk att den lyxigaste modellen osökt höjer värdet på velocipeden och kanske är mest lönsamt i längden? Svåra val detta...Fiat 600 Multipla


Fiat 600 Fiat 600 introducerades på Internationella bilsalongen i Genève 1955. Det var den första bilen från Fiat med svansmotor, en vattenkyld fyra. Mekaniken var avancerad för tiden, med individuell hjulupphängning runt om och självbärande kaross med självmordsdörrar.

1960 kom den uppdaterade 600 D, med större motor. 1964 fick bilen framhängda dörrar.

Året efter sedanen kom minibussen 600 Multipla, en föregångare till dagens MPV-bilar. Förarplatsen hade flyttats fram i fronten på bilen, så att föraren satt ovanpå framaxeln. Den främre hjulupphängningen hämtades från den större 1100-modellen. Multiplan såldes med en (fyrsitsig) eller två (sexsitsig) sätesrader bakom framstolarna. Det fanns även en taxi-version och en ren skåpbil.

Multiplan ersattes av 850 Familiare 1965.
Källa: Wikipedia.