lördag 14 februari 2015

Groth 66

Var och hälsade på hos Groth 66 idag på förmiddagen och tittade på hans senaste fynd. Nja, allt hos Groth 66 är väl inga fynd precis men det finns mycket kul att titta på - mestadels då prylar och bilar från USA.

Larsson hör till dom som kan stå och titta hur länge som helst på en samling gamla bildelar och fundera på om vad det är för något? Om det är GM, Ford eller något annat. I dag kollade vi förutom bildelar bla på de nyinkomna vagnarna som var i ett varierande skick.Ute stod en vacker Chevrolet Biscayne, utrustad med en kraftfull rak sexa och PG-låda. Var dock i behov av mindre reparationen - men blir nog bra när den blir färdig.


Fler bilar stod inne för översyn innan det blir aktuellt med försäljning som tex denna Buick från 1960.

Ytterligare en Buick som väntar på lite underhållsarbete.

Den finaste bilen - minst sagt - visar vi sist, det är sällan man ser sådana idag. En Chevrolet Impala -62 och med en tidigare ägare! Första ägaren är fö mannen på bilden nedan.


Det var på hösten 1961 som den då unge Mr. Smith travade in till sin lokala Chevrolet dealer och beställde en spritt ny Chevrolet Impala Sedan. Han kryssade i en smakfull grön metalliclack med solid vitt tak, dubbla antenner bak, färgad glas, radio, fabriksinstallerad AC, PG-låda och 327-motor m m. Servostyrning och servobromsar var i sammanhanget ett självklart val.

Mr. Smith skötte sedan sin bil som ett barn  i över 50 år tills han med ålderns rätt beslöt sig att göra av sig med sin fina välskötta bil. I dag står den i Arvika hos Groth 66 och väntar på service, rekonditionering och lite småfix. Mätaren står på 96 000 miles. Hoppas att den nye ägaren sköter den lika bra i ytterligare 50 år! 145 000:- begärs det för vagnen och kan i sammanhanget och med den historiken inte vara helt fel?

Om det gick till exakt som beskrivs ovan vet inte Larsson men det kan inte vara så långt ifrån?

Fler bilder här: Länk till Groth 66 här:

Nästa vecka eller så kommer det en ny laddning usa-vagnar och vi hoppas att det blir ett nytt besök hos Groth 66.

Inga kommentarer: