söndag 8 mars 2015

Rondellkörning

Är det så svårt att helt enkelt tänka att man skall visa andra trafikanter vart man tänker ta vägen?

"En ständig diskussion är hur man som bilist eller förare av annat fordonsslag ska blinka när man kör i en cirkulationsplats. Det råder delade meningar kring detta, men en sak kan slås fast: väldigt många bilister gör helt fel när de kör i cirkulationsplatser. En vanlig och helt felaktig variant är att aldrig använda blinkers (bilens körriktningsvisare). En annan allt mer vanlig variant, även den felaktig, är att vänsterblinka vid körning rakt fram i cirkulationsplatsen."

http://teknikensvarld.se/manga-bilister-vet-inte-hur-man-blinkar-i-en-rondell-177238/

2 kommentarer:

Tony sa...

Ett stort problemen tycker jag är att man bygger stadsrondeller med på tok för liten diameter. Det är knappt en rondell utan mer en "plupp" i mitten på en vanlig korsning. På dessa är det svårt att rätt sätt använda högerblinkers.

Larsson sa...

Förutom att det kan vara svårare för tunga fordon att passera igenom en sådan rondell är det väl ännu lättare att visa vart man skall i en sådan? Skall man svänga höger ger man tecken till höger. Skall man svänga vänster ger man tecken till vänster och skall man rakt fram så struntar man i tecken eller möjligen en "snabb" blink till höger strax innan man kör ut ur rondellen.