fredag 2 januari 2015

"Den tystaste natten på länge" från tidningen Bildjournalen, 1960


Om texten upplevs som liten finns den även här: 
http://www.tow.se/rkn/rkn-000-rkn2429.htm

Anita Lindblom - Hey- hey! Genauso muß ein Mann sein (1963)

Ann Christine & Four Cats - Kun Twistataan

Bente Lind and The Lunick Group - Not Even A Band Of Gold


 
Bente Lind er en norsk sangerinne, født i Arendal i 1948, som tilbrakte sine barne- og skoleår der. Hun bodde en tid i Finland og ble oppdaget på en talentkonkuranse på Park Hotell i Moss høsten 1964. Sammen med orkesteret The Lunicks (tidligere: The Upstarts) ble hun invitert til å spille inn plater for MANU records i Oslo, av direktør Per Gunnar Jensen i duoen Bjørg og Per Gunnar.

Hennes debutplate ble arrangert av Thor G. Norås, som også skrev alle hennes innspillinger for MANU. Debutplaten, Goodbye Jimmy, goodbye var en homage (hyllest til en avdød) til «Gentleman»-Jim Reeves, som da nylig var omkommet i en flyulykke hvor han selv førte flyet. Denne platen ble straks en stor slager i hele Skandinavia og med hennes bakgrunn ble den også utgitt i Finland. På finsk ble «You cannot hurt me» titulert som «Yksinen oon» («I'm alone») fordi den åpner med ordene: «So now I'm alone again, you cannot hurt me».

Källa: Wikipedia.

Clas Ohlsson o Co, Insjön 1938/-39, 1944/-45, 1952/-53 och 1958/-59

Tänk vad riktiga prylar man hittade i postorderkataloger förr i tiden. I dag är det mest billigt krimskrams man försöker kränga.


Tack till Lennart Persson.